2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#kormány #mirkóczki ádám #oroján sándor #mirkócki zita #támogatás #pajtók gábor #rezsiválság

929 milliós támogatás Egernek: el is kezdődött a harc, hogy kinek az érdeme

Csarnó Ákos 2023.01.03. 10:19

Összefoglaló arról, hogy kié is a siker. Ha siker.

 

Tegnap számoltunk be arról, hogy Eger 929 millió forint támogatást kap a kormánytól a megemelkedett energiaköltségek kompenzálásához.

Fénysebességgel reagáltak Mirkóczki Zita (MSZP) és Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) képviselők, akik a helyi politikai sajátosságoknak megfelelően, a törzsi háború logikája mentén Mirkóczki Ádám polgármestert ekézték és a saját munkájukat méltatták, ma reggel viszont a polgármester is beszállt a mókába és szólt vissza.

 

Mirkóczki Zita fontosnak tartotta kiemelni, hogy a polgármester és a városvezetés meggondolatlan javaslatával szemben a kidolgozott takarékossági tervet tartotta jónak a kormány, amit a Közgyűlés megszavazott korábban. Mi több, sok várost megelőzve kapott ekkora támogatást az „alapvetően ellenzéki” város. Szerinte nincs értelme az óvodás szintű civakodásnak és egyben megköszönte mindenkinek a munkáját, aki összehozta ezt a támogatást. Szerinte az Energia Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság is folytatni fogja a tevékenységét.

 

 

Oroján sándor kisebb lére eresztette a sikerkommunikációt. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy szerinte

lesz pénz minden fontos városi célra:

lesz pénz a város tisztántartására,

lesz pénz a közbiztonság fejlesztésére,

lesz pénz sportra és a rendezvényekre,

és lesz pénz a bérfejlesztésre is.

De szintén fontos volt szerint köszönetet mondania a kormánynak. Ez annyira szépen sikerült, hogy itt is megosztjuk.

Ezer köszönet és hála azért, hogy városunk terheit a Kormány csökkenti, és idén szép reményekkel kezdhetjük az új évet! 

Arról nem tett említést a képviselő, hogy a kormány irtózatos összegeket vont el az önkormányzatoktól és most valamennyit visszacsepegtet.

 

 

Nagyjából erre az ellentmondásra mutatott rá Mirkóczki Ádám polgármester, aki viszont nehezen tud beleállni ebbe a 929 millió forintba, miután korábban csak 825 milliót tudott összekapalozni (miközben a Mészáros érdekeltségbe tartozó Flóra Hotel meg 2 milliárdot kapott ugyanakkor).

 

Köszönet illeti szerinte a hivatal munkatársait, kiemelten a gazdasági iroda kollégáinak jár a köszönet, akik szakmailag megalapozott módon készítették el a veszteségekről számot adó dokumentumokat és "alkották meg azt a válság menedzsmentet, amelynek köszönhetően Eger kapta lélekszámarányosan az egyik legmagasabb kompenzációs összeget."

 

Kiemlete azt is, hogy szerinte hazugság Oroján állítása, hogy lesz pénz.

nem, nem lesz pénz sem rendezvényekre, sem számos más területre, mert 2 000 000 000 forint továbbra sem áll rendelkezésünkre, a kiadásaink fedezetére.

És persze a kötelező oktatás sem maradhatott el:

 

egy költségvetés megalkotása sokkal alaposabb tudást és felelősebb tervezést igényel, mint hogy minden tényt nélkülözve, ilyen demagóg módon félrevezesse bárki az egrieket.

Pajtók Gábor is felült a sikerkommunikációs vonalra és igyekezett egy nagy köszönetet mondani a miniszterelnöknek. Másra nem tért ki, egyéb részletekről nem mondott semmit.

 

 

 

indexkép: MGM/UA

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló