2024. április 19., Emma

Eger ügye

#momentum #elkerülő út #helyi népszavazás

7713 darab aláírást gyűjtött össze a Momentum az egri elkerülő út ügyében

Csarnó Ákos 2023.03.31. 09:27

A többi gyűjtő szervezet és az egyénileg gyűjtők számai még nem szerepelnek ebben a számban.

 

A Momentum az elmúlt 30 napban egymaga összesen 7713 aláírást gyűjtött össze az egri elkerülőútról tartandó népszavazás érdekében. A civil kezdeményezésre indult népszavazás tétje, hogy ott épüljön meg Egerben az elkerülőút, ahol az egriek szeretnék, és ne ott, ahol a hatalom kigondolta. 

 

Jánosi Zoltán, az egri Momentum elnöke ma délután 7713 aláírást adott át a népszavazás civil kezdeményezőjének. Összesen 9002 érvényes aláírásra van szükség a népszavazás kiírásához. 

 

A Momentum így egymaga összegyűjtötte a szükséges aláírások 85%-át, a többi pártnak csak a maradék 15%-ot kell hozzátenniük. A Momentum mellett a DK-n kívül minden ellenzéki párt helyi szervezete megígérte a civileknek, hogy besegít a gyűjtésbe (a DK távol maradt az aláírásgyűjtéstől). 

 

Donáth Anna az aláírások átadása kapcsán posztjában így fogalmazott: 

30 nappal ezelőtt azt ígértük, a Momentum mindent megtesz az egri népszavazás kiírásáért. Megtettük, amit ígértünk, hiszen a szükséges 9000-ből 7713 aláírást a Momentum gyűjtött össze. A Momentum egymaga leszállította a 85%-át annak az aláírás-mennyiségnek, ami a népszavazáshoz kell. 

 

Ha az összes többi párt együttesen a Momentum által leadott aláírásoknak csak az egyötödét összegyűjtötte, lesz népszavazás Egerben. Ők még nem adták át az általuk gyűjtötteket a civileknek, bízunk benne, hogy nem okoznak csalódást.

Az aláírásokat március 31. péntekig kell leadni a helyi választási irodánál a népszavazás civil kezdeményezőjének. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló