2024. április 26., Ervin

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #síelés #békatutaj egyesület #eger városi síbajnokság

2022-ben újra összemérhetik sítudásukat a téli sport egri szerelmesei

Barna Benedek 2021.12.13. 13:19

Márciusra tervezik a város síbajnokságát.

 

2022-ben, március 4. és 6. között rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Eger Városi Síbajnokságot – számolt be az EgerInfo portál.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a szlovákiai Bachledova dolina, Ždiar biztosítja a helyszínt az egriek háromnapos sífesztiváljának. A versenyen részt vehet minden egri lakos, illetve Egerben tanuló diák, aki nem igazolt versenyző.

Az idei szezontól az Aktív Magyarországért díjas, egri Békatutaj Egyesület vette át a síbajnokság szervezését, az esemény fő támogatója pedig ezúttal is a város önkormányzata.

A 2022. március 5-én megrendezendő városi óriásműlesikló versenyen a tervek szerint 16 kategóriában hirdetnek bajnokot.

pikrepo-com - síelés
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

Újdonság lesz a 14. alkalommal megrendezendő bajnokságon, hogy lehet 4 fős csapatban is indulni, illetve családoknak is lehet közösen nevezni a versenyre. A korcsoportonkénti helyezetteket érem és tárgyjutalommal díjazzák.

 

További újítás, hogy a 2022-es síbajnokságon a szervezők ingyenes síoktatással várják a legkisebbeket – napi két órában tartanak ingyenes sífoglalkozást a 3-6 éves korosztálynak és külön a 6-14 éves gyerekeknek is.

 

A síversenyen, versenyen kívül indulhatnak olyan résztvevők is, akik nem egriek, de az eredményhirdetéskor kizárólag az egri lakhellyel, vagy diákigazolvánnyal rendelkező versenyzőket veszik figyelembe.

 

A szervezők jelezték, hogy Szlovákiába jelenleg be lehet utazni, de csak bizonyos feltételekkel, így a jelentkezéskor ezeket is érdemes figyelembe venni (a témában bővebben a konzuli szolgálat ad tájékoztatást). Kiemelték továbbá, hogy ha időközben a járvány miatt hozott hatósági intézkedések miatt ellehetetlenedik a bajnokság megszervezése, visszatérítik a befizetett részvételi díjakat.

 

További részletek a Békatutaj honlapján található kiírásban olvashatók, és jeletkezni is ugyanott lehet.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló