Vélemények

A Fidesz jól bevált módszerével csinál magából bolondot a totálisan becsődölt egri MSZP

A Szerk. | 2017. június 06. 20:03:02
Hatalmas pofont kaptunk az egri MSZP-től, csak nehezen sikerült magunkhoz térni.

 

 

Messziről kezdjük: még májusban közöltünk egy véleménycikket, amelyben egyebek közt arról is volt szó, hogy az egri MSZP valamiért kipicsázza a fiatalabb arcokat a helyi pártszervezetből, és szép lassan visszacsordogálnak a közel sem a népszerűségükről híres arcok, akik idősebbek. Az írásban nem az szerepelt, hogy koros emberek mit keresnek egy helyi pártszervezet vezetésében, és aki öreg, az menjen a kiskertbe olvasni stb. Valamiért az MSZP-s arcok ezt mégis így értették, és jött is a nagy dorgálás, először telefonon (sic!), hogy mit is képzelünk mi magunkról, majd egy válaszlevél, amit közöltünk annak ellenére, hogy elképesztő marhaságokat sugallt velünk kapcsolatban.

 

Sokáig gondolkodtunk, hogy kell-e nekünk ere bármit is reagálni, és ja, kell. Mégpedig azért az egri és az országos MSZP-s, DK-s habitusról, amely nem képes felfogni, hogy a jelenlegi működésükkel és hozzáállásukkal ők is felelősök az ország helyzetéért, na persze nem annyira, mint a gátlástalan kétharmaddal őrjöngő Fidesz, de azért mégis. A valódi teljesítmény nélküli ellenzéki politizálásnak már-már kezd hagyománya lenni Egerben, és pont azok kérik ki maguknak a kritikát, akik a maguk vállon veregetésén kívül sok egyébre nem képesek.

 

A már említett cikkünk reagálásaként Mirkóczki Zita, mint az MSZP egri elnöke arra utalt: azzal, hogy kritizálni merte őket egy, az oldalunkon megjelenő véleménycikk, beálltunk a „habonyi média” stílusába, sőt, belebegtette, reméli, ez nem annak jele, hogy Mészáros Lőrinc médiabirodalma egy újabb taggal bővült volna, azaz velünk. :-)))))))))))))))))

 

Mirkóczki vagy véletlenül, netán szándékosan értette félre a véleménycikk lényegét, és kikérte magának, hogy az Egri Ügyek felületén bántják a korosodó pártvezetést. Csak hogy megértsék: a gond nem azzal van, hogy a nagy öregeket visszaszivárogtatták a pártba, miközben a fiatalabbaknak menniük kellett. A gond az, hogy leszerepelt és a tisztességes választási eredmény eléréséhez totálisan alkalmatlan arcokkal szeretnének szárnyalni majd 2019-ben.

Hogy az MSZP-s kiszorítósdi szimpla pozícióféltés vagy hibás lépések sorozata, az majd kiderül, igazából ez az egri szervezet baja, azonban az, ha egy felületen megjelenő írásból sikerül arra következtetniük, hogy egy évek óta ellenzéki orgánum is a Fidesz kottájából játszhat, a legbugyutább, pártállami időket idéző hozzáállásra utal. Nem beszélve arról, hogy a cikk megjelenése után telefonon kéri ki magának helyi pártszövetség vezetője. Csak emlékeztetőül:

 

ha egy online sajtótermék nem a Fidesz szekértolója, még nem jelenti azt, hogy az ellenzék nem létező teljesítményéről csak dicshimnuszokat hajlandó zengeni, és azt az MSZP úgy használhatja, ahogy nekik tetszik.

 

Minden bizonnyal mi lennénk az elsők, akik közölnék a helyi szocialisták – mint ahogy más politikai csoportosulásáét is – remek eredményeit arról, hogy sikerült egy-egy EGRI visszaélésre felhívniuk a figyelmet, netán szerződéseket kértek volna ki, amelyekből kiderül, milyen vállalkozói köröknek mennek ki a városi pénzek, netán firtatnák, hogy Nyitrai Zsolt milyen befolyással van az egri városháza személyi összetételére és a többi. De ilyen csak elvétve van, vagy nincs is. Megragadtak az évek óta vegetáló rendszerükben, miszerint olykor eljön néhány országos „nagyágyú”, és elmondja azt, amire senki nem kíváncsi, mert már 103 másik helyen ugyanazt ledarálta. A modern ellenzéki képviselői munka abból is állna, hogy dokumentumkikérésekkel, adatigénylésekkel loholna a városi fideszes vezetés nyakában, és az eredményeket rendre produkálná a Facebookon, sajtóközleményekben stb. Ennek sok nyomát nem látjuk, és részben ennek és a többi ellenzéki önkormányzati képviselő inaktivitásának is köszönhető, hogy a Fidesz Egerben is azt csinál, amit csak akar.

 

Minden bizonnyal ezután a cikk után is megy majd a mutogatás, fogalmunk sincs, mit talál majd ki az egri MSZP az Egri Ügyekről. Viszont mintha elfelejtették volna, hogy nem is olyan régen nekik is jeleztük, küldjék az anyagaikat, közöljük őket, ha olyanok, hiszen más ellenzéki orgánum nincs a városban. Aztán jön egy kis kritika, és egyből „habonyi média” lettünk. Úgy tűnik, nagyot fordult velünk a világ, de ők megragadtak valahol.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról