Eger ügye

Rengeteget javult a közlekedés biztonsága Eger és Kerecsend között

2017. november 17. 12:01:24
A balesetek száma visszaesett, halálos kimenetelű baleset pedig nem is történt az átalakításoknál.

 

Még idén, februárban készült el több átalakítás a 25-ös út Eger és Kerecsend közötti szakaszán. Korábban sokan „halálútnak” is nevezték az utat, mert kimagaslóan sok halálos kimenetelű baleset történt rajta. Megkérdeztük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy miként látják az átépítések eredményeit? Alább a rendőrség nevében Soltész Bálint szóvivő r. őrnagy válaszát olvashatják:

 

A 25. számú főút Eger-Kerecsend közötti szakaszán 2012-re rendkívüli módon megemelkedett a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. Ez a tendencia tovább romlott a 2013-as, 2014-es időszakban. Ekkor a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságát, hogy közösen találjanak valami megoldást a balesetek megelőzése érdekében. 2015-ben, majd 2016-ban jelentős forgalomtechnikai beavatkozások történtek (a 8+000 km szelvény groovingolása, figyelemfelhívó táblák kihelyezése), illetve állandósult a rendőri jelenlét, melynek során előtérbe helyeztük a sebességmérő tevékenységet. Ennek köszönhetően javulás volt tapasztalható az említett útszakaszon, hiszen minimálisan csökkent a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. A probléma azonban nem szűnt meg. Az elemző-értékelő tevékenység során megállapítást nyer, hogy a legnagyobb problémát a kanyarban megcsúszó és a szemközti sávba átcsúszó, áthaladó gépjárművek okozzák, akik frontálisan ütköznek a szabályosan közlekedő járművekkel. A társszervekkel történő újabb egyeztetés eredményeként a balesetileg frekventáltabb útkanyarulatokban újabb forgalomtechnikai beavatkozásokra került sor, mely 2017 februárjában valósult meg teljes egészében. Ennek értelmében az érintett helyeken egy sávelválasztó korlát került telepítésre, illetve ezeken a szakaszokon a forgalmi sávok száma is lecsökkent.

 

 

 

Ennek köszönhetően az azóta eltelt időszakban Eger és Kerecsend között összesen 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt (1 súlyos és 1 könnyű kimenetelű)(kérdésünkre adott válasz után történt egy baleset - a szerk.). A térelválasztó korláttal biztosított útkanyarulatokban sérüléses baleset az idei évben nem történt.

 

Fentiekre tekintettel elmondható, hogy az elvégzett beavatkozások, illetve a fokozott rendőri jelenlét jól szolgálja az érintett útszakasz közlekedésbiztonsági helyzetének javulását, a balesetek megelőzését.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról