Eger ügye

Hoppá! Áprilisban végre kinyit az egri Uránia Mozi

EÜ/Heol.hu | 2018. március 22. 17:01:06
Alakul végre a felújítás.

 

Még 2016 januárjában közölte a mozit üzemeltető Agria Film Kft., hogy várhatóan egy évre zár be az Uránia Mozi, mert felújítják a filmszínháznak is otthont adó Széchenyi utcai épületet. Azóta eltelt már több mint két év, de jó hír, hogy hamarosan tényleg újranyit a mozi.

 

Fotó: Google Street View 

 

A Heol.hu kedden arról számolt be, hogy még folynak ugyan a belső munkálatok, de ezekkel áprilisban minden bizonnyal végeznek. A portálnak Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője mutatta be a felújítás legfőbb elemeit. Egyebek közt elmondta, hogy a külső homlokzat is megújul és a belső terek is új arcot kapnak.

 

„Újak lettek a bejárati ajtók, a büfé pedig látványosabb és kényelmesebb lesz, ráadásul egy különleges barrisol­ lámpát is kap majd, így a megvilágítása is egyedi lesz. A vizesblokkjaink is megújultak, bővítettük a női mosdót, valamint­ egy új, mozgáskorlátozottak számára is elérhető illemhelyet­ is kialakítottunk” – közölte a Heol.hu érdeklődésére Berényi.

 

A művészfilmek vetítésére használt Illés György terem is teljesen megújul, miközben a nagyteremben is több változtatás lesz: kicserélik a székeket, az első és az utolsó sorból eltávolították az asztalokat, ahová székek kerülnek, így több ember fér majd be.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról