Eger ügye

Bezár az Uránia Mozi – Egy évre az Agria Parkba költözik

Egri Ügyek | 2016. január 24. 18:05:43
Felújítják a mozinak is otthont adó Széchenyi utcai épületet, ahol nagyjából egy év múlva ismét elindulhatnak a vetítések.

 

Megújul hazánk egyik legrégebbi, ma is moziként funkcionáló filmszínháza, az egri Uránia Mozi. Eger Önkormányzata régóta tervezi a tulajdonában álló Széchenyi utcai, műemléki jellegű épület energetikai, gépészeti és hőtechnikai felújítását, ehhez a forrást pályázati pénzből biztosítják – áll a mozit üzemeltető önkormányzati cég közleményében.

Az igen időszerű és összetett beruházás az épület jellege és kora miatt hosszas előkészületet igényel, így a mozi zavartalan működtetése érdekében az Uránia vetítéseit is az Agria Film Kft. másik telephelyére, az Agria Park bevásárlóközpontba irányítják át. Ezen a telephelyen három vetítőterem áll rendelkezésre és tárgyalások folynak a bevásárlóközponttal annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban is kifogástalan szolgáltatás várja a mozi vendégeit.

Az Uránia Moziban így január 11-től várhatóan egy évig nem lesznek vetítések, ám a felújítást követően az épület továbbra is moziként szolgálja majd az egri közönséget. 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról