2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#bíróság #tisza #kisköre #orvhalász

VIDEÓ – Hőkamerával fogták el az orvhalászokat Kiskörén

Székely Zoárd 2022.07.21. 09:06

Kíméleti területen próbáltak halat fogni, aztán menekülőre fogták.

 

Orvhalászat miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség két szolnoki lakossal szemben, akik idén június 6-án éjjel Kisköre külterületén, a Tisza vízlépcső alatti szakaszán – amit az illetékes hatóság az élőhely védelme érdekében 2025. november 30-ig kíméleti területnek nyilvánított – próbáltak halat fogni, ám a rendőrség tetten érte őket.

 

Az akció során a járőr egy tagja a túlpartról hőkamerával rögzítette az orvhalászokat. A felvételen látható, hogy a két tényleges elkövető miként próbál kimenekülni a járőrkocsi megjelenésekor a kíméleti területről, ami önmagában is bizonyíték a bűnösségükre, miszerint tudták, hogy tilosban járnak.

Elfogták az orvhalászokat

Két férfi a vád szerint 2022. június 6-án, este a Kisköre külterületén, a Tisza folyó jobb partján, kíméleti területen horgásztak.A Hevesi Járási Ügyészség a...

A hőkamerás felvétel egy jól szervezett akció során készült, éppen azért, hogy annak révén a tetteseket mindenképpen meg lehessen különböztetni a gáton autóval várakozó ismerőseiktől, még akkor is, ha sikerült volna mind a négyüknek elvegyülniük a gátoldalban az igazoltatás előtt.

 

A vádhatóság a vádiratában – a horgászeszközeik elkobzása mellett – jóvátételi munkára és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a vádlottakkal szemben.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló