2024. április 12., Gyula

Riasztó

#baleset #vasút #ügyészség

Útban volt a félsorompó - VIDEÓ


Le is törte.

 

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki figyelmetlenül közelített meg egy vasúti átjárót, így annak egyik biztosítóberendezésének – a félsorompó csapórúdjának – hajtott, melyet levert. 

 

 

 

A vád szerint az elektromos kerékpárral haladó vádlott 2023 októberében, hibátlan időjárási körülmények között Kál településen közlekedett úticélja felé, melyet egy vasúti átkelő keresztezett. A figyelmetlen férfi nem fokozott óvatossággal közelített meg az átjárót, ezért nem látta, hogy a fényjelzőkészülék tilos jelzése mellett a félsorompó is már lezárt állapotban van, így a vádlott nekiment az utóbbi biztostóberendezésnek, melyet letört.

 

A félsorompót a szakemberek kb. három órán belül helyreállították. A vádlott magatartása következtében azonban a vasúti átjáró biztonsági szintje csökkent, így a vádlott a vasúti közlekedés biztonságát, mások életét, testi épségét veszélyeztette.

 

A vád tárgya a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség. A bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés. Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló