2023. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#ügyészség #csalás

Ügyes, de csúnya trükkel verte át a futárt


 

Az elkövetés tárgya volt az egyik legújabb típusú márkás mobil abban a bűnügyben, melyben az Egri Járási Ügyészség a közvetítői eljárás lefolytatása céljából hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást egy fiatalkorú elkövetővel szemben - tájékoztatott az ügyészség.

 

Az ügyészi határozat szerint a 18 éves fiatal 2022 januárjában az interneten rendelte meg utánvéttel a 336.370 Ft értékű telefont, melyet a futár a hatvani lakására szállított. A gyanúsított az ajtóban fizetés nélkül kivette a kézbesítő kezéből a csomagot, majd bement a lakásba, ahol a felbontott csomagolásba egy másik készülék üres dobozát helyezte be. Ezt azután visszaadta a futárnak azzal, hogy íme, nem kapta meg a terméket, amit így nem is hajlandó kifizetni. Ez a cselekmény kisebb értékre elkövetett lopás vétségének minősül, melynek sértettje a futárszolgálat, miután ők a webáruháztól átvállalták a kárt.

 

A fiatalkorú a nyomozás során beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított, emellett vállalta az általa okozott kár megtérítését, amire az illetékes kormányhivatal előtt megindult közvetítői eljárásban kerülhet sor. Az ügyészség ezt is szem előtt tartva hozott határozatot az eljárás felfüggesztéséről és az ügy közvetítői eljárásra utalásáról.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló