2024. április 19., Emma

Riasztó

#rendszám #kékfény #riasztó #rendszámtábla

Úgy cserélgették a rendszámtáblákat Heves megyében, mint más az alsógatyáját

Nagy Donát 2021.12.13. 10:05

Tarnaszentmárián és Hevesaranyosban is lebukott nemrég egy-egy fiatal férfi, akiknek bátorságuk igen, jogsijuk viszont nem volt.

Az Egri Járási Ügyészség két esetben is egyedi azonosító jellel való visszaélés és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt emelt vádat a közelmúltban.

 

Az egyik vádirat szerint a 28 éves férfi 2021 szeptemberében Tarnaszentmárián közlekedett egy olyan gépkocsival, melyre korábban egy másik járműre kiadott hatósági jelzést helyezett fel, mivel az általa használt járművet kivonták a forgalomból. A férfi ráadásul úgy vezette a hamis rendszámmal ellátott autót, hogy őt a hatóság 2021 nyarán egy szabálysértés elkövetése miatt eltiltotta a járművezetéstől.

rendszamtabla-regi-457168
Illusztráció, fotó: MTI Fotó/Balázs Attila

A másik Egri Járási Ügyészség által benyújtott vádirat azt tartalmazza, hogy egy 24 éves férfi 2021 augusztusában hevesaranyos lakóhelyén autójára felszerelt egy másik személygépkocsihoz kiadott hatósági jelzést, majd szintén elindult a járművel, pedig tisztában volt vele, hogy őt a szabálysértési hatóság pár hónappal korábban egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

Az ügyészség mindkét esetben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az újabb járművezetéstől eltiltás mellett.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló