2023. október 3., Helga

Riasztó

#katasztrófavédelem

Tűzesetek, lódarazsak, balesetek - volt dolguk a katasztrófavédelmiseknek a hétvégén

2022.10.10. 15:49

 

A hétvégén összesen 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 3 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 11 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombat délelőtt a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány önkéntesei a mentőszolgálatnak segítettek egy eszméletlen ember mentésében, akit darazsak csíptek meg

Délelőtt szalagkorlátnak hajtott egy autó Apc határában, a 21-es főút 13-as kilométerénél. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. 

 

Délután a hatvani hivatásos tűzoltók Apcra, a Hunyadi László utcába vonultak, mert a szén-monoxid-érzékelő jelezte, hogy a gyilkos gáz jelen van az ingatlanban. Mérőműszerekkel ők is kimutatták a színtelen, szagtalan gázt. Az ingatlanban két gázkészülék is olyan veszélyesen működött, hogy azokat csak felülvizsgálat után lehet újra használni, viszont a jelzésnek köszönhetően személyi sérülés nem történt. 

 

Este Egerszalók határában ütközött két gépjármű. A járművekben összesen öten utaztak, ketten sérültek meg, őket a mentők kórházba szállították. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították járműveket, majd segítették a helyszínelést. 

 

 Fának hajtott egy személyautó vasárnap reggel a 3-as főút 115-ös és 116-os kilométere között, Kerecsend határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a vezetőjét a kocsiból kiemelték. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.

Délben a gyöngyösi tűzoltók Nagyrédén segítettek a mentőknek egy sérült lakásába bejutni. 

 

Délután hulladék égett az M3-as autópálya 104-es kilométerénél, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vízzel oltották el a lángokat.

 

Serpenyőben hagyott olaj miatt gyulladt ki egy családi ház konyhájában a páraelszívó és a bútorzat kora este Kisnánán, a Szabadság utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, kiérkezésük előtt a tulajdonos porral oltóval eloltotta a lángokat, egy szabadnapos tűzoltó a házban tartózkodót kikísérte, a környékbeliekkel közösen egy létrát tartottak a füst miatt az emeleti teraszon rekedt embernek, aki azon le tudott jönni. A tűzoltó az ingatlant leválasztotta az áram- és gázhálózatról, az eset során senki nem sérült meg, az épület lakható maradt. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló