2024. július 13., Jenő

Riasztó

#nógrád megye #lakástűz #ecseg

Tragédia a szomszéd megyében: tűz volt egy ecsegi házban, lakója életét vesztette

Barna Benedek 2022.01.21. 12:12

A kiérkező tűzoltók már nem tudtak segíteni az idős nőn.

 

Halálos tűz volt a Nógrád megyei Ecsegen – számolt be honlapján a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


Csütörtök délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy az ecsegi Széchenyi úton lévő nyolcvan négyzetméteres ház egyik szobájából füst szivárog. A szomszédok nem tudtak az épületbe bejutni, ezért értesítették a katasztrófavédelmet.

 

A pásztói hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, az épületben ekkor már nem volt tűz, ugyanakkor megállapították, hogy korábban a szobában lévő ágy égett.

ecseg-lakastuz-
Fotó: Agrai TV / Facebook

 

A tűzoltók az épületet átvizsgálva

a konyhában egy idős embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

Az Agria TV Facebook-oldala azt írja, értesüléseik szerint egy idős, 83 éves nő volt a ház tulajdonosa, aki egyedül lakott ott. Valószínűleg füstmérgezésben halt meg.

 
A tűz okát tűzvizsgálat során állapítja meg a katasztrófavédelem, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendkívüli halálesetet.

Az eset kapcsán a katasztrófavédelem figyelmeztet: hideg időben megemelkedik a lakástüzek száma, érdemes jobban figyelni egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre. Hangsúlyozták, hogy a tüzelő és fűtő berendezésből a kipattanó szikra ellen védelmet kell biztosítani megfelelő méretű, nem éghető anyagú tálcával, valamint a megfelelő tűztávolság betartása is elengedhetetlen, így a fűtőberendezés közelében éghető anyagot nem szabad tárolni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló