2024. július 13., Jenő

Riasztó

#miskolc #pince #borsod-abaúj-zemplén megye #halálos baleset #omlás

Tragédia Miskolcon: munkások haltak meg egy beomló pincében

Barna Benedek 2022.08.31. 11:45

Hárman dolgoztak a pincében, amikor annak mennyezete beszakadt.

 

Beszakadt egy pince szerdán reggel Miskolcon, a balesetnek halálos áldozatai vannak – számolt be a minap.hu.


Azt írják, a tragédia a szomszéd megyeszékhely Miskolctapolca városrészében, a Szent Benedek-hegyi pincesoron történt. Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat  Észak-Magyarországi Régió kommunikációs munkatársa úgy nyilatkozott a portálnak, hogy az omlásban ketten biztosan meghaltak, viszont az információik szerint hárman dolgozhattak a pincében.

 

"Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket. További probléma, hogy a helyszín nehezen megközelíthető, és nem is biztonságos, a mentők jelenleg speciális szakemberekre, bányamérnökökre várnak, akik eltávolítják a törmeléket. További információink csak a pincefödém elmozdítását követően lesznek" – tette hozzá. 

D_VAJ20220831005
Fotó: Vajda János / MTI

 

Az esettel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemlépn Megyei Rendőr-főkapitányság is kiadott egy közleményt, amely szerint szerda reggel három fiatal férfi végzett munkálatokat a pincében, amikor annak mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló