2022. május 27., Hella

Riasztó

#bíróság #rongálás #garázdaság

Törött ablak a vasútállomáson, horpadás a futárautón – Így kezelik az indulatokat Heves megyében

Székely Zoárd 2021.08.30. 09:46

Van baj...

A rendőrség által lefolytatott nyomozást követően a Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat egy 27 éves férfival szemben, aki idén áprilisban a hatvani vasútállomáson garázdálkodott. A vádlott rá akart gyújtani a váróteremben, azonban a biztonsági szolgálatot ellátó vasútőr figyelmeztette, hogy ott a dohányzás tiltva van.

A férfit ez annyira felingerelte, hogy kiabálva kirohant a helyiségből, majd az épület előcsarnokának közelében dühében kiborította a bejárat melletti szeméttárolót, az ajtó feletti ablakhoz pedig hozzávágott egy marék kavicsot, amivel ki is törte az üveget.

A vádlottnak ez a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az állomáson tartózkodók körében riadalmat, illetve megbotránkozást keltsen.

 

A járási ügyészség a garázdaság vétségével vádolt elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a büntetőeljárás egy év időtartamú feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott annak a férfinak az ügyében, aki ugyancsak idén áprilisban keveredett szóváltásba Füzesabonyban az ételfutárral.

A gyanúsított úgy találta, hogy a futár késve szállította ki a megrendelt pizzát, ezért a lakása előtt, az utcán hangos számonkérésbe kezdett, aminek során ököllel akkorát ütött az étterem tulajdonát képező gépkocsira, hogy azon egy harminc centis körben behorpadt a karosszéria-lemez.

A járási ügyészség úgy ítélte meg, hogy az ügyben fennállnak az úgynevezett feltételes ügyészi felfüggesztés törvényben szabályozott feltételei, melyek lehetővé teszik a vádemelés függőben tartását abban az esetben, ha attól a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Amennyiben a férfi ellen a felfüggesztés ideje alatt nem indul újabb büntető eljárás, úgy az általa elkövetett garázdaság miatt nem kell bíróság elé állnia.

 

 

Címlapfotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló