2021. június 16., Jusztin

Riasztó

#ügyészség #erőszak

Torka elvágásával fenyegette a labdával fejbedobott tanárt a felsős diák a hevesi faluban

2021.03.10. 10:07

Hatvanban pedig egy agresszív nyugdíjas terrorizálta az ápolókat. A törvény azonban nem tolerálja a közfeladatot ellátók elleni erőszakot, bárki is kövesse el.

Sok erőszakos cselekményt követnek el a közfeladatot ellátó személyek, köztük pedagógusok, orvosok és postások ellen is a vádhatóság közleménye szerint. A Hatvani Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az idős férfival szemben, aki 2020 szeptemberében került be a helyi kórházba, ahol ellenségesen viselkedett az ott dolgozó ápolókkal, megnehezítve ezzel mindennapi munkájukat. Egy reggel, amikor az egyik ápolónő a gyógyszereit kívánta odaadni a vádlottnak, ő nem volt hajlandó elvenni azokat, ehelyett a pirulákat kiütötte az egészségügyi dolgozó markából, majd visszakézből még a másik kézfejére is rácsapott, ami miatt a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a renitens beteggel szemben.

nemi erőszak2 

Az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú vádlott egy kis hevesi település általános iskolájának felsős tanulójaként 2020. február 24-én egy tornaórán - ahol gumilabdával kidobóst játszottak - közelről nagy erővel szándékosan fejbe dobta a játékot felügyelő tanárt, aki ezért kiállította az agresszív fiatalt, majd az óra végeztével elindult vele az iskola igazgatójához. Az úton a diák mindvégig szidalmazta kísérőjét, sőt azzal fenyegette őt, hogy az apjával el fogja vágatni a torkát. További erőszakra a tanuló ekkor már nem vetemedett a pedagógussal szemben.

 

Az ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolt fiatalkorú elkövető esetben is felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott azzal, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló