2021. April 11., Leó Szaniszló

Riasztó

#hatvan #verekedés

Tömegverekedéssé fajult egy parkolási vita Hatvanban (VIDEÓ)

2021.2.26. 9:8

Kis nézeteltérés támadt.

Verekedésbe torkollt egy parkolással kapcsolatos konfliktus Hatvanban. Ilyen eseteknek sajnos nem egyszer lehetnek tanúi vétlen járókelők, vagy akár a szórakozóhelyek teraszain üldögélő, gyanútlan emberek is, akiknek nyugalmát erőszakos magatartásukkal megzavarják az elkövetők. A hasonló, kihívóan közösségellenes cselekmények bűncselekmények, melyeket a Büntető Törvénykönyv csoportos elkövetés esetén három évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

 

A Hatvani Járási Ügyészség napokban benyújtott vádirata szerint 2018. július 19-én a három vádlott egyike egy hatvani étterem bejárata előtt gépkocsijával szándékosan elállta egy másik jármű útját, mivel sérelmezte, hogy annak vezetője túlságosan közel parkol a bejárathoz. Amikor a beszorított autó tulajdonosa indulni akart, szóváltás alakult ki közte és a vádlotti társaság tagjai között. A hangoskodás rövid időn belül dulakodássá fajult, melynek során a vádlottak nem csak az őket számon kérő sofőrt, de egy segítségére siető férfit is bántalmaztak. Az elkövetők akkor hagytak fel a cselekményükkel, amikor meghallották, hogy a közelben tartózkodók telefonon értesítik a rendőrséget.

 

A sértett 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a három terheltet, akikkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Az esetről egy szemtanú felvételt készített a helyszínen:

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló