2022. augusztus 8., László

Riasztó

Elmaradt kézfogás miatt lett tömegverekedés Hevesen, az emberek karóval, vascsővel estek egymásnak

2019.11.30. 00:00

Nyolc személy ellen emeltek vádat a balhé miatt.

 

Több Heves megyében történt garázdaságról is beszámolt az ügyészség.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség korábban egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a három fiatallal szemben, akik 2018. július 15-én az éj leple alatt törtek-zúztak a füzesabonyi Ifjúsági Parkban, ahol ittas állapotban kukákat borogattak, padokat rugdostak, térkövet szedtek fel és kitépték a virágokat az ágyásból. A büntetlen előéletű gyanúsítottak a nyomozás során beismerték és megbánták a tettüket, valamint megtérítették a kárt. Mivel a feltételes ügyészi felfüggesztésről hozott határozatban előírt idő eredményesen eltelt, most mentesültek a büntetőjogi felelősségre vonás alól azáltal, hogy a járási ügyészség az erről hozott határozatával megszüntette velük szemben az eljárást.

 

Egy másik esetben viszont a Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy büntetett előéletű, 27 éves férfival, valamint a társával szemben. A két elkövető idén március 13-án éjszaka Kálban borgőzös fejjel felmászott egy parkoló autóra, amin kiabálva ugrálni és táncolni kezdtek úgy, hogy ennek révén összesen 160. 000 forintos kárt okoztak a tulajdonosnak. Az ügyészség a rovott múltú vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, míg társával szemben jóvátételi munka elrendelésére tett indítványt a vádiratában. Emellett a vádhatóság indítványozta azt is, hogy járásbíróság kötelezze kártérítésre a két elkövetőt.

 

Az Egri Járási Ügyészség nyolc személy ellen emelt vádat garázdaság bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt. A részben büntetett előéletű terheltek idén, egy márciusi éjjelen keveredtek szóváltásba egymással Hevesen azért, mert egyikük nem akart kezet fogni a társával. Ebből valóságos tömegverekedés alakult ki, melynek során az egymást bántalmazó garázdák fakarót, vascsövet, függönykarnist és egyéb, a közbiztonságra veszélyes eszközöket használtak. A súlyos sérüléssel járó utcai harcnak csak a rendőrség kiérkezése vetett véget. Az I. rendű vádlott letartóztatásban, a többiek közül négyen bűnügyi felügyelet alatt várják jelenleg a bírósági tárgyalást.

 

Az ügyészség három vádlott esetében főbüntetésül végrehajtandó, míg további öt vádlott esetében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

(Indexkép: police.hu)

 

Szétverte egy ártatlan férfi fejét a részeg ámokfutó az egri Érsekkertben

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló