2024. július 22., Magdolna

Riasztó

#országgyűlési választás #büntetőeljárás #választás 2022

Több száz büntetőeljárás indult a választásokkal összefüggésben


Mintegy félszáz esetben a választás rendje elleni bűncselekmény miatt indult nyomozás.

 

A kampányidőszak kezdetétől, azaz 2022. február 12-én 0 órától a választás napjának végéig, vagyis 2022. április 3-án 24 óráig a rendőrségen országosan 247 büntetőeljárás, valamint 137 szabálysértési eljárás indult a választással összefüggésben – írja a police.hu.

A 247 büntetőeljárás közül 66 esetben hamis magánokirat felhasználása, 58 esetben rongálás, 52 esetben választás rendje elleni bűncselekmény, 23 esetben lopás, 20 esetben garázdaság, 5 esetben rágalmazás, 4 esetben zaklatás, 19 esetben pedig más bűncselekmények miatt indult a nyomozás

– említi a közlemény.

D_VAJ20220403004
Fotó: Vajda János / MTI (Képünk illusztráció)

A büntetőeljárásokban a rendőrök összesen 18 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Jelenleg 228 ügy van folyamatban, 19 esetben befejezte az eljárást a nyomozó hatóság: 2 esetben zárult bíróság elé állítással az ügy, 8 alkalommal határoztak a feljelentés elutasításáról, 8 nyomozást más szervhez tettek át, míg egy ügyben felfüggesztették az eljárást.

 

A 137 szabálysértési ügy közül 125 esetben a tulajdon elleni szabálysértés, 4 esetben garázdaság, 2 esetben az egyesülési, a gyülekezési szabadság megsértése, 2 esetben gyülekezési joggal visszaélés, 4 esetben pedig egyéb szabálysértés miatt indult eljárás

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló