2024. június 24., Iván

Riasztó

#eger #lopás #hatvan #tarnazsadány #kerecsend #felsőtárkány #kifosztás

Több mint 100 ezer forintnyi árut próbáltak ellopni egy egri áruházból a bolti szarkák

Barna Benedek 2022.02.09. 14:21

Összeszedtek a leveskockától kezdve a cipőig mindenfélét.

 

A közelmúltban Egerben több lopás és kifosztás ügyében emeltek vádat, ezekről az esetekről számolt be az ügyészség szerdai közleményében.

 

Utastársát lopta meg a buszon

 

Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás és több más bűncselekmény miatt emelt vádat egy különös és többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen. A vádlott – többek között – 2020 májusában egy Hatvanba tartó autóbuszjáraton eltulajdonította a mellé leülő sértett táskájából annak pénztárcáját a benne lévő 21.000 forint készpénzzel és a nevére szóló bankkártyával.

 

Az ügyészség a vádiratában mértékes indítványt tett, melyet 2 év szabadságvesztésben és 2 év közügyektől eltiltásban határozott meg, arra az esetre, ha a vádlott által az előkészítő ülésen beismeri a tettét.

 

A résnyire nyitva hagyott ablakon át emelte el a bukszát

 

Az Egri Járási Ügyészség egy másik ügyben kizárólag szabálysértési értékre készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopással vádol egy szintén különös és többszörös visszaesőt, aki 2021 tavaszán Felsőtárkányban kihasználta azt, hogy a sértett személygépkocsijának bal első ablaka résnyire nyitva maradt és egy fa pálcával a gépkocsiból kiemelte a sértett pénztárcáját, a benne lévő, személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, társadalombiztosítási kártyával, gépjármű vezetői engedéllyel, több bankkártyával, 200 forint aprópénzzel és egy 40.000 forint értékű arany nyaklánccal együtt.

 

A vádlott a tárcából csak az aprópénzt vette ki, minden mást eldobott a közelben, ahol a rendőrök a tárgyakat megtalálták és visszaadtak a sértettnek.

 

Ebben az esetben az ügyészség mértékes indítványát 1 év szabadságvesztésben és 2 év közügyektől eltiltásban határozta meg.

 

Becstelen megtalálók kapték fel a vonaton hagyott táskákat

 

Szintén az Egri Járási Ügyészség emelt vádat azzal a házaspárral szemben, akik feladata a beérkező és tovább nem közlekedő vonatok takarítása volt Egerben. 2020. április 5-én a sértett és barátja vonattal Maklárra indultak, de amikor leszálltak, az utazókocsiban felejtették a hátizsákjaikat. A vonat Eger végállomásra történő érkezését követően a vádlottak munkájuk során észlelték a szerelvényen hagyott hátizsákokat, amiket magukhoz vettek. A táskák és tartalmuk értéke közel 200.000 forint volt, melyet főként ruhák és illatszerek tettek ki.

 

Az ügyészség mindhárom esetben közérdekű munka kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratokban.

 

Több mint 100 ezer forintnyi áruval akartak meglépni a bolti szarkrák

 

A központi járási ügyészség emelt vádat kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt két személlyel szemben, akik úgy zárták le a 2021-es esztendőt, hogy Eger egyik áruházából összesen 110.000 forint értékben próbáltak eltulajdonítani a leveskockától kezdve a cipőig mindent, ami megtetszett nekik. A vádlottak az eladóteret a termékek kifizetése nélkül kívánták elhagyni, azonban az áruház biztonsági őre feltartóztatta, és a biztonsági szobába kísérte őket, ahol visszavették tőlük a lopott dolgokat.

 

Az ő esetükben az ügyészség szintén közérdekű munkát szabna ki büntetésként.

áruház-bolt-bevásárlás-pikrepo
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Betört a tanyára, elvitte a szerszámokat

 

Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt nyújtott be vádiratot az ellen a fiatalkorú elkövető ellen, aki 2021 májusában Tarnazsadányban egy közfoglalkoztatotti pihenőként és raktárként használt tanyára ment azért, hogy az ottani egyik zárt épület bejárati ajtaján lévő lakatpántot leverve az épületből értéktárgyakat tulajdonítson el. Ennek megfelelően az épületbe bejutva magához vett egy talicskát, egy lapátot, egy ásót és egy gereblyét, majd mint aki jól végezte dolgát, hazavitte a szerszámokat.

 

Erre a fiatalra szintén közérdekű munka várhat.

 

Alvó emberek mellől lopott a besurran tolvaj

 

Történt vádemelés a közelmúltban kifosztás bűntette miatt is. Az Egri Járási Ügyészség ennek, és több más bűncselekménynek az elkövetésével vádolja azt a 34 éves férfit, aki 2020 tavaszán két egymást követő napon Kerecsenden két különböző házból is az alvó sértettek mellől tulajdonított el értékkel bíró tárgyakat, így egy telefont, valamint egy beltéri egységet.

 

Az ügyészség a súlyos bűncselekményt többször is elkövető férfi elleni eljárásban arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság vele szemben 3 év 6 hónap szabadságvesztést szabjon ki és 4 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló