2023. június 7., Róbert

Riasztó

#tűz #füzesabony #lőrinci #halmajugra #vécs #ecséd

Több lángoló épülethez vonultak Heves megye tűzoltói kedden – FOTÓK

Barna Benedek 2022.02.09. 12:09

Két alkalommal kigyulladt növényzet miatt is riasztották őket.


Kedden 5 alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói. Az 5 tűzesetet 10 hivatásos egység kezelte – számolt be honlapján a megyei katasztrófavédelem.

 

Az elmúlt nap folyamán több ingatlan is lángolt:

 

Délelőtt Ecséden, a Petőfi Sándor utcában gyulladt ki egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű, családi ház mellett álló melléképület. A melléképületben fát tároltak, a lángok veszélyeztették a lakóházat is. A hatvani hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak, majd két vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A helyszínről az alábbi fotókat közölték:

#GALLERY_163#

Délután a halmajugrai Petőfi Sándor utcában égett teljes terjedelmében egy családi ház és mögötte egy tároló tegnap. A tűz kis területen a szomszédos házba is belekapott. A gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat, az égő házból pedig kihoztak egy felhevült gázpalackot. A tűzben senki sem sérült meg, két ember átmenetileg rokonokhoz költözött. Erről az esetről is közöltek képeket:

#GALLERY_165#

Este egy sütőben felejtett kés füstölt Füzesabonyban, a város tűzoltói biztosították a helyszínt. A sütőt a rendszerről le kellett választani, az ingatlanban továbbra is volt gázszolgáltatás, a tűz a környező bútorokra nem terjedt át. 

 

Emellett kigyulladt növényzet oltásához is vonultak a lánglovagok:

 

Kora délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltottak, tíz hektáron égett szőlős és száraz füves terület Vécs határában.

 

Délután pedig Lőrinci határában gyulladt meg nádas terület kétszáz négyzetméteren, a hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A helyszínen az alábbi képeket készítették:

#GALLERY_164#

(Képek forrása: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló