2022. szeptember 30., Jeromos

Riasztó

#füzesabony #kékfény #riasztó #pofon

Több alkalommal megpofozta nevelt lányait egy füzesabonyi férfi, felfüggesztett börtönt kaphat

Nagy Donát 2022.08.17. 10:02

A férfi azóta megbánta, hogy kezet emelt a lányokra.

A vádlottak padjára került a nevelt gyermekeit bántalmazó 46 éves férfi, írja a Heves Megyei Főügyészség. A közlemény szerint a férfi a kezdeti családias együttélést követően rendszeresen bántalmazta a vele élő nevelt lányait.

 

Azt írják, hogy a vádlott még 2015 januárjában kelt egybe az édesanyával, aki akkor egy hétéves, illetve egy négyéves kislányt vitt a házasságba. A Füzesabonyban élő párnak nemsokára született egy közös fiúgyermeke is. A nevelőapa és a lányok között hosszú időn át jó volt a viszony, az állandó munkahelyen dolgozó férfi megfelelően nevelte a kicsiket. 2020 őszére azonban megváltozott a helyzet, a vádlott védekezése szerint azért, mert a nagyobbik, kamaszodó lány gyakran „hisztizett”, és általa kifogásolt módon beszélt vele.

 

Ennek az lett a következménye, hogy ekkortól egészen 2021 tavaszáig a férfi heti rendszerességgel, több alkalommal rángatta a lányt a karjánál fogva, valamint nyitott tenyérrel ráütött mindkét testvér kezére, arcára, tomporára, illetve többször a hajukat is megcibálta. A bántalmazások a gyermekkorú sértettek testén alkalmasint bőrpírral járó sérüléseket hagytak. A főügyészség szerint a lányok egészséges értelmi és érzelmi fejlődését a nevelő apjuk agresszív viselkedése nagy mértékben veszélyeztette.

 

Mindezek miatt a gyámhatóság megelőző távoltartást rendelt el.


A járási ügyészség most, a rendőrségi nyomozás befejezését követően, a büntetőeljárásban két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja a férfit, aki beismerő vallomást tett és megbánó magatartást is tanúsított.

 

A vádhatóság próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását kéri, valamint határozott időre eltiltaná a férfit gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól és tevékenységektől.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló