2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#ügyészség #verpelét #kékfény #riasztó

Tévedésből raboltak el és bántalmaztak egy férfit Verpeléten

Nagy Donát 2021.12.30. 09:22

Csákánynyelekkel felszerelkezve rontottak be az otthonába, majd egy kiadós verés után meg is kocsikáztatták a férfit.

Részben a köznyugalom megzavarására is alkalmas volt azoknak a férfinak a cselekménye, akikkel szemben az Egri Járási Ügyészség nem garázdaság, hanem annál jóval súlyosabban – halmazatban akár tizenkét év börtönnel – büntethető csoportosan, részben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

 

A négy elkövető 2019. május 31-én délután rontott be csákánynyelekkel felszerelkezve a sértett verpeléti házának udvarára, mivel

tévesen azt feltételezték, hogy az ott lakó férfi korábban meglopta őket.

A kialakult vita során a vádlottak bántalmazták a sértettet, majd kezeit és lábait megragadva erőszakkal elcipelték őt az otthonából egy másik házba, ahol jogosnak vélt vagyoni igényük érvényesítése céljából ököllel hosszasan ütlegelték. Ezután belökték egy mikrobuszba, melyben egy órán át fogva tartották mielőtt elvitték a helyi körzeti megbízott irodájába. A rendőrtől a sérült férfit végül mentő szállította kórházba.

 

A járási ügyészég a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy beismerés esetén a bíróság az előkészítő ülésén az I. rendű vádlottal szemben négy és fél év, a II. rendű vádlottal szemben négy év, a III. és IV. rendű vádlottakkal szemben pedig fejenként három év hat hónap börtönt szabjon ki, emellett valamennyiüket határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló