2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#kál #kiskorúak #kompolt #szexuális erőszak

Testvérpár erőszakolta meg rokonuk kisgyermekeit, Kálon fogták el egyiküket a rendőrök

2021.04.30. 08:52

Egy 4 éves kislány és egy 3 éves kisfiú az áldozat, akiket saját anyjuk se védett meg a kegyetlen nagybácsiktól.

Két nagybácsiért indultak április 20-án kora reggel a heves megyei zsaruk. Kézre kerítésük érdekében különböző lakcímeken ütöttek rajta a jelenleg 18 és 24 éves fiatalembereken, akik a gyanú szerint lánytestvérük kisgyermekeit közel másfél éven át szexuálisan bántalmazták - írta a Zsaru Magazin.

 

A gyámhivatal 2019 őszén tett jelzése alapján kezdtek foglalkozni az üggyel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A gyámhivatal kérésére készített pszichológusi vélemény szerint az elkövetéskor még csak 4 éves kislány és 3 éves fiútestvére élményszerűen számolt be a velük történt borzalmakról, amiket a legfiatalabb, a bűncselekménykor 1 éves kislány is végignézett.

kompolt erőszak3

– Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, a 12. életévét be nem töltött, befolyása alatt álló személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt került látóterünkbe B. Lajos és öccse, B. József. Az ifjabb fivér a bűncselekmény idején még fiatalkorúnak számított. Ő volt a brutálisabb – magyarázta Pócsikné Csatai Mária százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója.

 

A két fiatalember jellemzően rokontól rokonig vándorolt, ott hajtották álomra a fejüket, ahol az éjszaka érte őket. Kálon két címet kellett ellenőrizniük a rendőröknek, amikor keresték a nagybácsikat. Az egyiken az édesanyjuk lakott, a másikon az egyik lánytestvérük, Kompolt településen pedig a három sértett gyermek édesanyja. Az elkövetők épp ott, ahol a gyerekekkel találkoztak, többször, felváltva, nemi vágyuk felkeltése és kielégítése céljából szexuális erőszakot követtek el a kicsiken. A tragikus történethez az is hozzátartozik, hogy a gyerekek gondozóik körében sem voltak biztonságban, minden értelemben elhanyagolták őket, esetükben alultápláltságot is megállapítottak.

kompolt erőszak2

– A gyerekek édesanyja hallássérült, őt csak jeltolmács segítségével tudtuk kihallgatni. Az abúzus ügyében úgy nyilatkozott, hogy nem volt tudomása ilyesmiről, gyermekei nem panaszkodtak hasonlóra. Őt is április 20-án reggel fogtuk el kompolti otthonában, majd kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki. Aznap reggel a gyerekek nagymamájának káli lakcímén kerestük B. Józsefet. A férfi állandó lakcímmel oda jelentkezett be. A rajtaütés zökkenőmentes volt, bár a bevetési egységgel még akkor is hadakozott, amikor megbilincselték. Passzív ellenszegülése kimerült az obsz­cén szavak hajtogatásában. Ezzel egy időben az édesanya lánytestvérének ajtaján is kopogtattunk. Nem tudtuk pontosan, hogy B. Lajos éppen hol húzta meg magát.

 

Az asszony együttműködő volt, elárulta, hogy a férfi nincsen nála. Számára egy idézést adtunk át, őt szintén kiskorú veszélyeztetése miatt hallgattuk ki gyanúsítottként. A rokonok elárulták, hogy B. Lajos nyáregyházi élettársánál tartózkodik, ezért kollégáim azon nyomban a megadott Pest megyei cím felé vették az irányt. A férfit megtalálták, majd elfogták, és előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra. Kihallgatásakor derült fény arra, hogy körözés van ellene érvényben, szemérem elleni erőszak ügyében keresi a hatóság. A két férfi ellen unokahúguk és unokaöccsük sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt tovább gyűjtjük a bizonyítékokat, a bíróság április 22-én elrendelte letartóztatásukat – ismertette Pócsikné Csatai Mária százados.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló