2021. november 29., Taksony

Riasztó

Teljesen megőrült az M3-ason büntetőfékező sofőr, csaknem karambolt okozott – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Bár az őt előzni próbáló autós se volt szabályos, de aztán valami eltört az Audisban.

 

Egyre veszélyesebb jelenség a magyar autópályákon a büntetőfékezés jelensége, vagyis amikor egy autós egy vélt vagy tényleges közlekedési szabálysértést látva, figyelemfelkeltő célból befékez a sztrádán haladó, szerinte szabálytalan autós előtt. Ez a típusú önbíráskodás azonban az autópályán különösen veszélyes, ugyanis az autók itt nagy sebességgel haladnak, és ha valamelyikük egy ilyen fékezésnél elrántja a kormányt vagy nem tud időben megállni, annak súlyos tömegkarambol is lehet a vége (tehát nem csak a két szereplő keveredhet bele a balesetbe).

 

Az alábbi videót az M3-ason rögzítették, ezen az látható, hogy egy balról nagyon nehézkesen előző fekete Audi az előzés után a bal sávban marad, pedig a jobbra tartás szabálya szerint le kellett volna húzódnia a mögötte a bal sávban érkező, gyorsabb jármű elől, akinek a fedélzeti kameráján követhettük az eseményeket. Azonban az érkező sofőr sem volt túl szabályos, ugyanis nem tartotta a megfelelő követési távolságot és veszélyesen megközelítette hátulról az Audis, aki valószínűleg ezt vette zokon. Ezután pedig - miután a kamerás kocsi a jobb sávban megelőzte - az Audis többször befékezett a kamerás kocsi előtt, valamint a leállósávba szorította. Szerencsére a párbajnak nem lett komolyabb következménye.

 

 

Büntetőfékezések, bevágások: rengeteg erőszakos autós van a magyar utakon

Egyre agresszívebben közlekedünk. Az agresszív közlekedés már mindenhol jelen van, derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató online felméréséből az Infostart cikke szerint. A társaság vezérigazgatója, Bartal Tamás az InfoRádiónak elmondta: a megkérdezettek több mint kétharmada (67 százalék) napi szinten találkozik agresszív közlekedéssel, illetve erőszakos autóssal, ami egy megdöbbentően magas szám.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló