2022. november 30., András Andor

Riasztó

#katasztrófavédelem

Teljes terjedelmében égett egy autó, kipattanó szikra okozhatott tüzet a pincében


A hétvégén összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 8 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombat reggel szivárgott a gáz egy ingatlan gázcsonkjából Kiskörén, a Klapka György úton. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. 

 

Délelőtt Zsámbokon a hatvani hivatásos tűzoltók a társzervek kérésére egy ingatlanba segítettek bejutni. 

 

Éjszaka Boldogon, az Árpád úton egy családi ház pincéjében raklapok kaptak lángra, továbbá a kémény belsejében is égett a lerakódott kormos réteg. A kémény közelében éghető anyag volt, ezért nem lehet kizárni, hogy egy kipattanó szikra miatt keletkezett a tűz. A hatvani hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, majd a kémény használatát annak felülvizsgálatáig megtiltották. A ház lakói rendelkeztek más fűtési módszerrel, az eset során nem sérültek meg. 

Kidőlt két fa Kömlő határában és az utat teljesen elzárta szombat késő éjszaka. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fákat.

 

Vasárnap délelőtt kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy személyautó az M3-as autópálya 67-es kilométerénél, Hort térségében. A tűzesethez a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. 

 

 

 

Összeütközött két személyautó Visonta határában délben. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen hárman utaztak, könnyű sérüléssekkel a mentők kórházba szállították őket. 

 

Tetőre lógó villanyvezetékhez vonultak a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Visontán, a Kossuth Lajos téren, kora délután. A tűzoltók feszültséget mértek az ingatlan csatornázásában, a gázszolgáltatást lekapcsolták. Az áramszolgáltató szakemberei a meghibásodott vezetékszakaszt megjavították, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló