2024. április 25., Márk

Riasztó

#rablás #kékfény #riasztó #idős #retikül

Fényes nappal fosztogatott idős néniket egy fiatal fiú és egy lány Gyöngyösön

Nagy Donát 2022.04.04. 09:57

Elszedték a retiküljeiket, majd elszaladtak.

Egy 20 éves jászárokszállási fiú és egy 16 éves lány tavaly nyáron úgy döntöttek, hogy munka helyett idős nők táskáinak fosztogatásával fognak pénzt szerezni Gyöngyösön.

 

Az ügyészség vádirata szerint 2021. július 16-án délelőtt a helyi buszpályaudvaron ki is figyeltek egy 82 éves nénit, akit követni kezdtek, majd amikor az egy kihalt utcába ért, a fiú lerántotta a válláról a kézitáskát, amivel gyorsan elszaladtak.

A zsákmány 10 ezer forint volt, majd a táskát a benne lévő iratokkal és mobiltelefonnal együtt eldobták.

Ezt követően addig köröztek tovább a belvárosban, míg észre nem vettek egy másik, 78 éves nőt, aki a piros jelzésnél várakozott a járdán egy gyalogátkelőhely előtt. Ezúttal a lány osont mögé és kapta ki a kezéből a retikült, amivel (ismét) együtt futottak el az idős hölgy közeléből. Ezzel 18 ezer forintot szereztek.

 

Az ügyészség szerint tetteik 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetőek. A vádiratban a fiúval mint elsőrendű vádlottal szemben 3 év börtönt és 3 év közügyektől eltiltást, míg a lánnyal szemben 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérték a bíróságtól. A másodrendű vádlott esetében a vádhatóság indítványt tett a végrehajtás 4 év próbaidőre történő felfüggesztésére azzal, hogy a próbaidő tartamára a lány a törvény előírásának megfelelően pártfogó felügyelete alá kerül.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló