2023. szeptember 28., Vencel

Riasztó

Elszívott egy vicces cigit, majd elkötötte a menetrend szerinti buszt Tarnaörsön

2020.07.23. 09:45

Nekiment egy autónak, azután egészen a szomszéd faluig száguldott. Nem magától állt meg.

 

A Hevesi Járási Ügyészség a nyár elején emelt vádat egy 23 éves, büntetett előéletű fiatalemberrel szemben, aki 2019. szeptember 2-án éjjel – miután bizonyos mennyiségű pszichoaktív anyagot fogyasztott - Tarnaörsön kábult állapotban feltört egy, az utcán leparkolt menetrend szerinti autóbuszt, melyben megtalálta a vezetőülés párnája alá rejtett slusszkulcsot.

 

Ennek birtokában beindította a motort és kocsikázni indult a nagy méretű járművel, melynek vezetésére sem engedélye, sem képessége nem volt. A férfi bódult állapotban először elsodort egy parkoló autót a faluban, majd megállás nélkül tovább hajtva Erk külterületén a szalagkorlátnak ütközött, aminek következtében az autóbuszban 2.000.000 forintos kár keletkezett.

 

A vádlott ezekkel a cselekményeivel a jármű önkényes elvételének vétségét és a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségét valósította meg az ügyészi vád szerint.

 

 

A vádemeléssel közel egy időben, 2020. június 10-én kora reggel a fiatalember újabb bűncselekményt követett el a lakóhelyén, ahol az édesanyjától pénzt követelt, de nem kapott, ezért törni-zúzni kezdett a lakásban, melynek során szétverte a sértett televízióját és földhöz vágta a mobiltelefonját, amivel megint csak kárt okozott.

 

Emiatt a járási ügyészség a most benyújtott újabb vádiratában kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja a fiatalembert. A vádhatóság indítványozta, hogy a bíróság egyesítse a vádlott ellen folyamatban lévő két eljárást, és a három bűncselekmény miatt halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki az elkövetővel szemben, emellett rendelje el a korábbi – 8 hónap időtartamú – felfüggesztett fogházbüntetésének a végrehajtását, valamint határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértettek kárának megtérítésére és a felmerült, több százezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ittas ámokfutás Eger belvárosában, a pláza környékén mindent letarolt a piás sofőr - FOTÓK

Szerencsére csak az autóját törte össze az idióta, és nem ölt meg senkit. Ittas társaság kocsija tarolt éjszaka Egerben a pláza mellett, a Törvényház utcában - értesült az Agria TV, amelynek az alábbi fotókat köszönhetjük a helyszínről. Úgy tudni, a sofőr is ivott vezetés előtt.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló