2021. október 26., Dömötör

Riasztó

#eger #lopás #vádemelés #tarnalelesz

Karácsonyi izzósor, talicska, háztartási gépek – Ezekre fájt a Heves megyei tolvajok foga

Barna Benedek 2021.10.14. 11:50

Most pedig büntetésül szabadságvesztést vagy közérdekű munkát kaphatnak.

 

Az Egri Járási Ügyészség most több olyan lopási ügyben nyújtott be vádiratot, amelyek esetében az elkövetők a jogosult tudta és beleegyezése nélkül mentek be a bekerített ingatlanra, vagy annak bármely helyiségébe – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Családi házat fosztottak ki

 

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a központi járási ügyészség az ellen a két húszas évei közepén járó férfival szemben, akik 2020 decemberében Tarnaleleszen a sértettek családi házába bementek és onnan a legkülönbözőbb dolgokat – így például vattacukor színű falfestéket, karácsonyi izzósort és konyhai seprűket – tulajdonították el, összesen közel 150.000 forint értékben.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabjon ki.

 

Lenyúlta és hamar el is adta a talicskát

 

A vádhatóság által szabálysértési értékre helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás miatt benyújtott vádirat szerint egy fiatal felnőtt férfi 2020 októberében Egerben a kerítést letaposva behatolt a sértett udvarára, majd onnan egy használt talicskát tulajdonított el, melyet eladott egy jóhiszemű vevőnek, aki – miután tudomást szerzett arról, hogy a sértett a furikot keresi – visszaadta azt a jog szerinti gazdájának.

talicska-pixabay
Fotó: pixabay.com – Képünk illusztráció

Az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta a talicskatolvajjal szemben.

 

A testvére által bérelt ingatlanból lopott

 

Az Egri Járási Ügyészség a harmadik ügyben kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és helyiségbe a jogosult tudta nélkül bemenve elkövetett lopás miatt emelt vádat azzal a tarnaleleszi férfival szemben, aki 2020 év elején a testvére által bérelt helyi ingatlanba különböző módszerekkel – így például a bejárati ajtó deszkáit felfeszítve – többször is behatolt, és onnan főként háztartási gépeket, így mosógépet, centrifugát tulajdonított el, de magával vitt onnan fűnyírót, fűkaszát és szerszámokat is.

 

Az ügyészség ez utóbbi vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben az előkészítő ülésen történő beismerése esetén 1 év 6 hónap szabadságvesztést és 2 év közügyektől eltiltást szabjon ki. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló