2021. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Riasztó

#lopás #dohánybolt #pénztárca #tolvajok

Videó – Tárcát loptak egy besenyőteleki dohányboltban, a biztonsági kamera buktatta le a tetteseket

Székely Zoárd 2021.08.05. 09:09

Úgymond fail.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azokkal az elkövetőkkel szemben, akik közül ketten egy besenyőteleki dohányboltban az eladó és az éppen ott vásárló sértett figyelmét elterelték, amíg harmadik társuk a sértett földön lévő táskájából eltulajdonította a pénztárcáját, majd távoztak az üzletből.

 

A két vádlott és az ismeretlenül maradt harmadik társuk 2019. június 24.-én a kora délutáni órákban megjelentek egy besenyőteleki dohányboltban, azzal a céllal, hogy onnan értékkel bíró dolgokat tulajdonítsanak el. Az idősebb vádlott és az ismeretlenül maradt személy feladata volt az eladó és a boltban lévő vásárlók figyelmének elterelése úgy, hogy az üzletben fel-alá járkáltak, illetve különböző áruk megmutatását kérték az eladótól.

A társai elterelő manőverét kihasználva a fiatalabb vádlott a sértett mellé lépett, majd egyszer csak lehajolt és a földön elhelyezett táskájából kivette a pénztárcáját, melyben 8000 Ft mellett több bankkártya is volt.

Az elkövetők ezután távoztak az üzlethelyiségből, a pénztárcából kivették a zsákmányolt összeget, azon megosztoztak, majd a tárcát benne a bankkártyákkal a közelben eldobták.

 

A pénztárcát a nyomozás során megtalálták és a sértett részére visszaadták.

Trükkös lopás Heves megyében

Az elkövetők egyike kilopta a pultra támaszkodó sértett pénztárcáját közvetlenül a lábához helyezett táskájából úgy, hogy a sértett mellé állt, lehajolt és ú...

A Füzesabonyi Járási Ügyészség két személlyel szemben szabálysértési értékre, zsebtolvajlás útján, több készpénz-helyettesítő fizetési eszköz elvételével elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben a fiatalabb, büntetett előéletű és jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés, míg a cselekményét segítő társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

Címlapfotónk illusztráció.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló