2023. március 26., Emánuel

Riasztó

#késelés #mezőtárkány

Tagadta bűnösségét a mezőtárkányi késes támadó, végül jóval nagyobb büntetést kapott

2021.04.16. 10:31

Nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, így ráfaragott.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és magánlaksértés bűntettével vádolta azt a férfit, aki 2019 nyarán Mezőtárkányban egy vita hevében a nála lévő bicskával rontott rá ismerősére.

keseles - afp

A sértett a kezét maga elé emelve védekezett, de támadója így is megvágta a karját. A vádlott később megjelent volt élettársa és a sértettel közös lakóhelyén, ahová a kerítésen bemászva jutott be, majd betörte a ház ajtaját, és a lakásban egészen a rendőrök kiérkezéséig fenyegette az ott lakókat. A megérkező rendőröknek viszont már az az ágy alól kellett kihúzniuk a rejtőzködő elkövetőt, akinek a hatósági közegek láttán hirtelen elszállt az addigi bátorsága.

 

Az ügyészség a vádiratában mértékes indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap börtönt szabjon ki és 2 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

Az elkövetés során tetten ért férfi a mértékes indítvány ismeretében is tagadta a bűnösségét, ragaszkodott a tárgyaláshoz, melyen a járásbíróság – a lefolytatott bizonyítás eredményeként – végül jogerősen 2 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló