2023. március 21., Benedek

Riasztó

#katasztrófavédelem

Szombat estétől vasárnapig éjfélig 3 tűzesetnél és 2 műszaki mentésnél avatkoztak be


Szombat estétől vasárnap éjfélig 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 3 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 6 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombat éjszaka veszélyesen megdőlt egy tizenkét méteres fa Noszvajon a Cseres úton. Az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a járműforgalomra veszélyt jelentő fát, a munkálatokat az áramszolgáltató egy emelőkosaras járművel segítette.

 

Reggel szétcsúszott egy kályha füstcsöve egy családi házban Sarudon, a József Attila úton. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók a füstcsövet összeillesztették, majd a füsttel telítődött ingatlant átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. 

 

Beszorult egy kutya a vízelvezető átereszbe délelőtt, Ostoroson az Ady Endre úton. Az egri hivatásos tűzoltók kézszerszámokkal és egy árokásó gép segítségével az állatot kiszabadították és átadták a gazdájának. 

 

Délután egy családi ház kéménye mellett gyulladt ki a tetőszerkezet, Noszvajon a Gárdonyi Gáza utcában. Az egri hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, a kémény használatát megtiltották és értesítették a kéményseprőket. 

 

Tűz keletkezett egy társasház pincéjében éjszaka Hatvanban, a Gódor Kálmán utcában. Mintegy öt négyzetméterre terjedtek ki a lángok, elektromos eszközök, papír, bútorok és szigetelő anyag égett. A tüzet a hatvani és az aszódi hivatásos tűzoltók oltották el, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a lépcsőházat, az eset során senki nem sérült meg.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló