2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Riasztó

#ügyészség #illegális hulladék

Szemét égető


A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nyilvántartásba vétel vagy bejelentés nélkül, illetve engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve végez hulladékgazdálkodási tevékenységet. A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekményt különösen jelentős mennyiségű hulladékra követik el.

 

 

Az Egri Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen. A vádirat szerint ismeretlen személy még 2022 februárját megelőzően – több év alatt – tetemes mennyiségű, összesen 160 m³ háztartási hulladékot hagyott az egyik vádlott tulajdonában lévő egri ingatlan területén.

 

 

A háztulajdonos vádlott fenti év február 10-én rávette társát, hogy gyújtsa fel a felhalmozódott szemetet annak eltüntetése érdekében. A kérésnek a másik férfi eleget tett és a nála lévő gyufával meggyújtotta a hulladékot, majd a vádlottak a tüzet hátrahagyva elmentek a háztól.

 

A tűz nagy lángokkal kezdett égni, amelyet a helyszínre kiérkező tűzoltók rövid időn belül eloltottak. A cselekmény következtében a kb. 160 m³ hulladék egy része égett el.

Az ügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló