2023. március 29., Auguszta

Riasztó

#mezőkövesd #ügyészség #kocsmai verekedés

Sörösüveggel törték be egy vendég fejét egy mezőkövesdi kocsmában, súlyos arcsérüléseket szenvedett

Kovács Dávid 2022.04.27. 10:37

Már az első ütéstől földre került, aztán a sörösüveggel támadó férfi még háromszor lecsapott a fejére. Akár tragédiával is végződhetett volna a verekedés.

 

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki sunyi módon, hátulról ütötte le haragosát egy mezőkövesdi kocsmában, majd mikor az földre került, újabb csapásokat mért rá a kezében lévő sörösüveggel.

 

A 46 éves férfi még 2021. augusztusában, az éjszakai órákban egy helyi sörözőben italozgatott éppen, amikor meglátta azt a férfit, akivel előző héten a város egy másik kocsmájában konfliktusba került. Odalépett hozzá, kötekedni kezdett vele, amiből persze újabb szóváltás lett, majd amikor támadólag közeledett felé, az élettársával szórakozni vágyó másk férfi tenyérrel igyekezett eltolni őt magától.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai közlése szerint az elkövető ettől még jobban dühbe gurult, a másik férfi viszont nem akart balhét, ezért, hogy elkerülje a további vitát, hátat fordított neki. Ez rossz ötlet volt, mert a támadó kapott az alkalmon, és a kezében lévő sörösüveggel fejen ütötte a vendéget.

Az ütés olyan erejű volt, hogy szerencsétlen ember a földre került, a haragosa viszont ezután sem állt le, a sörösüveggel még háromszor  lecsapott a földön elterülő férfi fejére. Ennek csak az vetett véget, hogy közéjük állt a sértett élettársa, a többi vendég pedig közben lefogta a támadót.

A sörösüveggel többször fejbevert férfi a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló többszörös, darabos orrcsonttörést, valamint a halántékcsont ún. benyomatos törését szenvedte el.

A vádlott által alkalmazott eszköz, az ütések ereje és a célzott testtájék alapján az életveszélyes sérülés elmaradása pusztán a véletlennek volt köszönhető 

– húzta alá az ügyészség, amely a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

(Indexkép: Mezőkövesd / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló