2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

Sorompók sem állítják meg a bamba sofőröket Heves megyében

2019.11.30. 00:00

Az Egri Járási Ügyészség több elképesztő esetről számolt be.

 

Olyan sok esetben hagyják figyelmen kívül a Heves megyei sofőrök a vasúti átjárók fényjelzéseit, hogy az ügyészség csokorba gyűjtötte a legdurvább eseteket. A vádhatóság felhívta rá a figyelmet, hogy a közúti járművek vezetői sokszor figyelmetlenül közelítik meg az átkelőket, ezért nem tudnak már megállni a teljes sorompó, vagy félsorompó lezárt csapórúdja előtt, így azt letörve áthajtanak a közút és vasút szintbeli kereszteződésén. A gondatlan sofőrök amellett, hogy a vasúti üzemi berendezést megrongálják mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

 

Az Egri Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja azt a török állampolgárságú kamionsofőrt, aki 2019 augusztusában Adács belterületén a tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel tilos jelzés ellenére behaladt a közút és a Miskolc- Budapest vasúti pálya kereszteződésébe, így a sorompó B csapórúdja a pótkocsi oldalának vágódott, majd le is tört.

 

A járási ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A büntetőjogi felelősség kérdésében a Gyöngyösi Járásbíróság fog döntést hozni.

 

 

Az Egri Járási Ügyészség egy másik vádirata szerint a fiatal felnőtt vádlott idén, június 13-án, a reggeli órákban egy átdolgozott éjszakai műszak után Kerecsend irányából Szihalom irányába közlekedett a 3. számú főúton az általa vezetett személygépjárművel. A vádlott a Füzesabony és Maklár állomások közötti biztosított vasúti átjárót nem fokozott óvatossággal közelítette meg, abba a tilos jelzés ellenére behaladt, így a félsorompó csapórúdjának ütközött, mely ennek következtében letört.

 

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a figyelmetlen járművezetővel szemben, ugyanakkor a MÁV Zrt. magánfél által bejelentett polgári jogi igényt - a kárösszeg vitás volta miatt - utasítsa egyéb törvényes útra.

 

Egy középkorú férfi 2020. szeptember 3-án 8 óra körüli időben a 3. számú főúton közlekedett Füzesabony felől Szihalom felé az általa vezetett személygépkocsival, nappali, tiszta időben, jó minőségű, egyenes, irányonként egy-egy forgalmi sávos aszfaltburkolatú úttesten, ahol a megengedett sebesség 90 km/h volt. Haladása során figyelmetlensége és a szemből sütő nap miatt későn észlelte, hogy a Füzesabony-Eger vasútvonal szintbeli kereszteződésében a fényjelző készülék tilost jelzést mutat, a félsorompó pedig lezárt állapotban van, ezért vészfékezés ellenére nekiütközött a készülék csapórúdjának, amit letört.

 

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a vasúti átjáró biztosítási módja azonban csökkent, így a vasúti közlekedés biztonsága és az abban részt vevők élete, testi épsége veszélybe került. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a büntetlen előéletű elkövetővel szemben.

 

(Fotók: MTI)

 

Elképesztő balesetek Egerben és a megyénkben: merevrészegek, romantikus barmok és félvak idióták

A vádhatóság gyűjtötte össze a legdurvább eseteket. Napról napra számolunk be itt az Egri Ügyeken bizarrabbnál bizarabb, szörnyűbbnél szörnyűbb balesetekről Heves megyéből, valamint Egerből, amelyek jelentős része egyáltalán nem a véletlenen múlik: ittasság, sebességhatár-túllépés és figyelmetlenség szerepel a fő okok között.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló