2024. június 19., Gyárfás

Riasztó

#baleset #ügyészség

Sas úti halálos baleset: vádemelés


A központi járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves férfival szemben, aki tavaly decemberben Eger egy forgalmas útján az esti órákban, működő közvilágítás mellett haladt autójával, amikor egy zebrához közelített - tájékoztatott az ügyészség. A gyalogátkelőhelyen két személy kívánt átkelni, akik közül a második 3-4 méterrel követte az előtte haladót. A sofőr – figyelmetlensége miatt – csak az első személyt észlelte, így az őt követő gyalogost elütötte. A sértett a baleset napján a kórházban életét vesztette.

 

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az eljárás során felmerült közel félmillió forint bűnügyi költség viselésére.

A baleset olyan váratlan esemény, amely közvetlen veszélyhelyzetet idéz elő, és amelynek a hatókörében egy vagy több személy tartózkodik. A balesetek sokfélesége miatt egy ilyen esemény következtében különböző bűncselekmények vizsgálata merülhet fel a hatóságok részéről.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló