2024. május 20., Bernát Felícia

Riasztó

#bíróság #kutya #állatkínzás

Saját kutyáját kínozta egy dormándi férfi

Székely Zoárd 2021.12.10. 08:53

Állatkínzás miatt emeltek vádat ellene.

Állatkínzás vétségével vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 43 éves dormándi férfit, akinek a kutyája komoly szenvedést volt kénytelen kiállni azt követően, hogy a gazdája szerint megszökött a háztól.

 

A németjuhász keverék fajtájú kutya 2020. október 8-át megelőzően, utólag már pontosan nem tisztázható körülmények között a falu egyik lakatlan ingatlana melletti területre került, ahol a nyakába kötött láncnál fogva fennakadt egy fán.

 

Az állat nem tudott szabadulni, hosszú időn át kínlódott és nyüszített mindaddig, amíg a gazdája végül ismerősei többszöri felszólítására el nem oldozta onnan.

A férfi azonban ekkor sem vitte haza a lesoványodott, meggyötört állatot, hanem azt kiűzte a határba. Az ebet pár nappal később ott találták meg, kikötve egy másik fához.

A kutya sorsa csak akkor fordult jobbra amikor egy asszony segítségével innen is megszabadult, ugyanis hamarosan az állatvédőkhöz került, akik gondozásba vették, meggyógyították és jobb gazdát találtak neki.

 

A járási ügyészég a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a kutya addigi tulajdonosával szemben.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló