2024. április 13., Ida

Riasztó

#heves megye #rendőrség #ellenőrzés #baleset-megelőzés

Ittas és bódult sofőrökre vadásztak Heves megyében is: íme a többnapos rendőri akció eredménye

Barna Benedek 2021.12.15. 14:54

Az országszerte megállított sofőrök közül nagyjából minden századikról derült ki, hogy piásan vagy bekábultan ült a volánhoz.

 

Minden századik autós fennakadt a rendőrség múlt heti razziáján – számolt be az Autónapvigátor portál a rendőrség közlése nyomán.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves terve alapján került sor Magyarországon december 6. és 12. között került a ROADPOL Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, amely ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

 

A police.hu oldalon a héten közölték a kampány eredményét: a tájékoztatás szerint

az akcióban a rendőrök összesen 22.205 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 219 fő ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban megejtett járművezetés gyanúja miatt. Vagyis a megállított autósok közül nagyjából minden századik úgy ült a volán mögé, ahogyan nem kellett volna.

Ők nem pechesek, hogy lebuktak a rendőrök előtt, hanem szerencsések, hogy megúszták az esetet baleset nélkül, ami után még komolyabb következményekkel kellene szembenézzenek, mint a rendőri ellenőrzés után – jegyzi meg az autonavigator.hu cikke.

 

Az akció Heves megyei eredményeiről a TV Eger adott hírt. Mint az riportjukban elhangzott:

szűkebb hazánkban három napon át tartott az ellenőrzés az előző héten, ezalatt 396 autósnál tesztelték, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogot, és mindössze egy esetben mutatott pozitív értéket a szonda,

azaz az országosnál kisebb nagyságrendben. Meggyesfalvi Tamás rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a tévének nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "egy is sok", de ez mégis "viszonylag kedvező adat" azt tekintve, milyen arányben okoznak sérüléssel járó balesetet ittas járművezetők a megyében.

 

 

(Indexfotó: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló