2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#bíróság #állatkínzás #kékfény #szentdomonkos

Részegen, egy ezresért vert lapáttal agyon két kutyát egy szentdomonkosi férfi

Székely Zoárd 2022.03.23. 10:48

Az egyik kutya azonnal meghalt, a másik egy fekete zsákban vesztette életét.

Többrendbeli állatkínzással vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a 61 éves férfit, aki állítása szerint ismerőse megbízásából ütött agyon két kutyát a Heves megyei Szentdomonkoson.

A vádirat szerint a férfi 2021 nyarán végzett a két keverék kutyával – egy néhány hónapos kan kölyökkel, és egy tigriscsíkos szukával – a faluban.

A férfi azt állítja: egy ismerőse kérte meg arra, hogy pusztítsa el a két ártatlan állatot, amiért ezer forint vérdíjat ajánlott fel neki.

A vádlott elfogadta a pénzt, majd július 23-án este egy fanyelű vaslapáttal az egymás közelében tartózkodó állatok fejére szemből két-két nagy erejű ütést mért, melyektől a kutyák eszméletlenül a földre rogytak.

Az ittas elkövető ezután az általa már előkészített fekete műanyag zsákokba helyezte az élettelennek tűnő testeket, majd egy kézikocsira dobta a csomagokat, és azokat elhúzta egy üresen álló belterületi telekre. Mivel itt nem tudott észrevétlenül megszabadulni a zsákoktól, tovább indult egészen egy vízelvezető árokig, ahol az időközben kiérkező rendőrség intézkedett vele szemben.

A helyszínre állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy a kisebbik kutya már az ütések következtében kimúlt, azonban az idősebb állat még életben volt, bár mozogni már nem tudott, csupán halk nyüszítő hangokat hallatott. Végül több órás szenvedés után ez a kutya is belepusztult a neki okozott koponyasérülésekbe.

Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel. Indítványozta ugyanakkor azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is.

 

Címlapfotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló