2023. január 29., Adél

Riasztó

#heves #bíróság #betörés #kékfény

Részeg volt és fázott, ezért tört-zúzott egy seprűvel az újévi betörő Hevesen

Székely Zoárd 2022.03.29. 09:28

De csak az egyik lábát tudta betenni az ablakon.

Újabb részletek derültek ki a hevesi seprűs betörő ügyében. Nemrég mi is beszámoltunk arról a különös esetről, amely során egy tizenéves fiú átmászott egy hevesi ház kapuján, majd a teraszon talált seprűvel betörte az ajtó és az egyik ablak üvegét.

 

Mint most kiderült, a 19 éves fiatal ellen a Hevesi Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés kísérlete, valamint kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat.

 

A vádirat szerint az elkövető 2022. január elsején, vagyis újév napján hajnali 4 óra körül

erősen ittas állapotban a kerítésen át bemászott egy számára teljesen ismeretlen hevesi ingatlan udvarára azért, hogy bekéredzkedjen a házba, mivel fázott és ott szeretett volna felmelegedni.

A fiú zörgetésére álmából felriadt tulajdonos (egy középkorú nő) nem igazán pártolta ezt az ötletet, ezért erélyesen elküldte a hívatlan vendéget a portáról.

 

Ekkor a részeg férfi a tornácon talált seprű nyelével betörte a bejárati ajtó üvegét, és a mellette lévő ablakon is lyukat ütött, majd ez utóbbin keresztül megpróbált bejutni az épületbe,

de a szűk nyílászárón át minden igyekezete ellenére csak az egyik lábát tudta bedugni a beltérbe.

A mesére hajazó jelenetnek a sietve kiérkező rendőrjárőr még időben véget vetett.

 

A rongálással a férfi 160 ezer forint kárt okozott a nőnek, amit a mai napig nem térített meg. A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás nélkül, büntetővégzéssel – felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a fiatalemberrel szemben, emellett kötelezze őt az általa okozott kár megtérítésére is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló