2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#katasztrófavédelem #viharkár

Rengeteg munkájuk volt a hétvégén a katasztrófavédelemnek


Szombat délután még folytatódott a péntek este nagy széllel érkező vihar okozta károk felszámolása. Egerben délután a II. Rákóczi Ferenc utcánál egy játszótér fölé lógott egy ág, az Almár-dűlőben és a Kisasszony temetőben fák dőltek ki. Tenken lakóházra, Bélapátfalván és Felsőtárkányban az útra dőlt egy-egy fa. Este Egerben még négy helyszínen, Szarvaskő és Mónosbél között és Gyöngyöspata határában távolítottak el veszélyes fákat a vármegye tűzoltói.

 

Délután defektet kapott, majd szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi az M3-as autópálya 103-as kilométerszelvényénél, Kál térségében. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók biztosították a baleset helyszínét, az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Széna égett közel ötven méter hosszú területen délután Tiszanánán, a Bocskai István utcánál. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet.

Este Egerben, Recsken, Andornaktályán házak pincéjében és garázsában felgyülemlett esővizet szivattyúkkal távolítottak el a tűzoltók

 

Még vasárnap is tartottak a pénteki vihar utómunkálatai. Egerben, Szajlán, Parádon, illetve Sirok, Felsőtárkány határában a hivatásos, önkormányzati, önkéntes tűzoltók összesen még hét helyszínen a motoros láncfűrészekkel és kézszerszámokkal megdőlt vagy kidőlt fákat daraboltak fel. A tűzoltók Andornaktályán, Nagytályán, Recsken és Egerben nyolc helyszínen vizet távolítottak el ingatlanokból. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló