2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#eger #kékfény #riasztó #rátámadt

Rendszeresen, akár a nyílt utcán is verte édesanyját egy egri férfi

Nagy Donát 2021.11.17. 10:42

Legtöbbször azért támadt az idős nőre, mert nem vitt neki elég bort, de a barátnőjére is késsel támadt rá.

Az ügyészség vádiarata szerint a büntetett előéletű elkövető 2019 decembere és 2020 júniusa között az egri lakásán rendszeresen rátámadt 63 éves édesanyjára, aki akkoriban gyakorta látogatta őt.

A támadásokra általában azért került sor, mert a vádlott nehezményezte, hogy felmenője nem vitt neki bort vagy nyugtatót.

Megtörtént, hogy a férfi ököllel ütötte az anyját, amivel több ízben is nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott neki. 2020. június 4-én, hajnalban, a férfi Eger főterén találkozott a sértettel, aki éppen azt a kutyát sétáltatta, melyet előzőleg kénytelen volt magához venni a fiától a helytelen bánásmód miatt. A közterületen ennek kapcsán szóváltás alakult ki a hozzátartozók között, melynek végeztével a vádlott egy kapualjban ököllel agyba-főbe verte az idős asszonyt.

 

Tavaly augusztus 9-én a férfi az egri lakásában a barátnőjét is inzultálta. A nő – aki látogatóba érkezett hozzá Budapestről – az ágyon ült, amikor a vádlott minden előzmény nélkül odalépett hozzá, elkérte a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, majd közölte, hogy mindkettőt bevonja. Ezt követően kulcsra zárta a bejárati ajtót és egy késsel a kezében azzal fenyegette a sértettet, hogy nem engedi haza élve. Végül a nő csak heves kézitusa után tudott elmenekülni a házból.


Az Egri Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőt, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában. A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a vádlottal szemben korábban kiszabott tíz hónap felfüggesztett fogház végrehajtását is.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló