2024. július 13., Jenő

Riasztó

#ittas vezetés #közlekedési baleset #sofőr #vezetéstől eltiltás #recsk

Az egri bíróság eltiltotta a vezetéstől a férfit, ő azért volán mögé pattant, ráadásul piásan

Barna Benedek 2021.05.12. 10:50

Szerencsére azelőtt elkapták, hogy balesetezett volna.

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába két anyagi kárral járó és két személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés – számolt be szerda reggel a police.hu.

 

A rendőrségi összefoglaló szerint az egyenruhások összesen öt személyt fogtak el, közülük hármat az ellenük kiadott körözés alapján, biztonsági intézkedésre két esetben volt szükség.

 

Az egyik személyi sérüléses baleset Gyöngyös határában történt: ahogy arról portálunk is beszámolt, a város Damjanich János útján kedd délben két személyautó karambolozott. A rendőrség közleménye szerint az egyik jármű az ütközést követően nekicsúszott egy ott leparkolt tehergépjárműnek is. Egy személy szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést.

 

A rendőrök továbbá egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek:

Recsk közelében, kedden 22 óra körül a rendőrök ellenőriztek egy arra közlekedő személyautót és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ráadásul az is kiderült, hogy a férfit az Egri Járásbíróság korábban már eltiltotta a gépjárművezetéstől, így nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel sem. A sofőrt szabálysértési őrizetbe vette a rendőrség.

Az eset kapcsán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében ismételten felhívta a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent:

 

– Aki ugyanis alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

 

– A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a moz1gások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

 

– Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló