2021. október 25., Blanka Bianka

Riasztó

#gyöngyös #rablás #vádemelés #mezőszemere

Börtön várhat a fiatal mezőszemerei rablóra, aki pénzt akart kicsikarni áldozatából, majd végül a biciklijével tekert el

Barna Benedek 2021.10.04. 14:11

Szeptember közepén tartóztatták le, és nem sokkal később vádat is emeltek ellene.

 

A rablás kiemelten súlyos bűncselekmény, melynek elkövetőjét a törvény már alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti. Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész két ilyen ügyben történt vádemelésről tájékoztatta portálunkat hétfőn.

 

Pénzt akart, végül a biciklit vitte el

 

Az egyik, 19 éves vádlottat egy szeptember elején történt rablótámadás miatt tartóztatták le, majd a Füzesabonyi Járási Ügyészség rövid időn belül vádat is emelt ellene.

 

A vádirat szerint a fiatal szeptember 9-én délután szólította le a kerékpárjával hazafelé induló, számára ismeretlen sértettet Mezőszemerén, egy dohánybolt udvarán azért, hogy néhány száz forintot kérjen tőle. A megállított férfi közölte, hogy neki is csak annyi pénze van, amennyi a másnapi ebédjére elég, így nem tud segíteni a kéregetőn. A vádlott azonban ebbe nem nyugodott bele,

megragadta a sértett karját, előbb csak kiabált vele, majd fenyegetni kezdte, miközben elé állt és befékezte a biciklit, hogy áldozata ne tudjon elhajtani. Ezt követően erőszakkal megpróbálta elvenni a kiszolgáltatott ember hátizsákját, ami végül nem sikerült, mert a sértett – leugorva a kerékpárról – elmenekült a helyszínről. A vádlott mindezek után felpattant az ott maradt kétkerekűre, és azzal hazakarikázott.

A rendőrség nem sokkal később, otthonában őrizetbe vette.

bicycle-557046_1920
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

 

A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a rablás bűntettének kísérletével és lopás vétségével vádolt terhelttel szemben a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. 

 

Vasdarabbal fenyegetőzött a buszpályaudvaron

 

Szintén rablás és lopás miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 25 éves, büntetett előéletű, az általa elkövetett erőszakos vagyon elleni bűncselekmény után letartóztatott fiatalemberrel szemben.

 

Ez a rabló a vád szerint idén február 4-én este

kifosztott egy férfit Gyöngyösön, a buszpályaudvar közelében, az utcán, ahol előbb 500 forintot kért buszjegyre, majd egy hosszú vasdarabbal addig fenyegette a sértettet, amíg az félelmében át nem adta neki az összes pénzét, kereken 4.000 forintot.

A vádlott ezt megelőzően két gyöngyösi áruház sérelmére követett el lopásokat, melyek során sarokcsiszolót, élelmiszereket és egyéb dolgokat próbált meg a kabátja alá rejtve kivinni az eladótérből, de mindannyiszor rajtavesztett, mert a biztonsági őrök tetten érték.

 

A járási ügyészség ebben az ügyben 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában. 
 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló