2022. július 7., Apollónia

Riasztó

#eger #rendőrség #ügyészség #verekedés #kocsma #kékfény

Pénzbüntetés járhat az egri kocsmai bunyóért

Nagy Donát 2021.07.15. 11:08

Az italozás alatt az egyik vendég addig kötekedett mindenkivel, míg valaki végül bemosott neki egy nagyot.

Egy most 68 éves férfi tavaly június 5-én délután egy egri sörözőben került szóváltásba egy ittas vendéggel, akit a pultos előzőleg már távozásra szólított fel, mivel folyamatosan belekötött az italboltban tartózkodókba – kezdi közleményét a Heves Megyei Főügyészség.

Az igazi bajok azonban akkor kezdődtek, amikor a sértett a kocsmában rosszalló megjegyzéseket tett a fentebb említett, idős vádlott édesanyjára.

A férfi ezt hallva megütötte a kötekedő vendéget, amitől az hanyatt esett és kificamította a vállát. Ennek a sérülésnek a szakértő által megállapított tényleges gyógytartama mintegy 3 hónap volt.

 

Az előzményekre és az elkövető büntetlen előéletére is tekintettel az ügyészség ebben az ügyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

beer-2252586_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

Az ügyészség ezenkívül több másik eljárást is megemlít:

 

Garázda módon követte el a súlyos testi sértést az a 24 éves fiatalember, aki 2020. június 8-án késő délután Verpelét egyik utcájában bántalmazott egy kutyatulajdonost azért, mert annak kutyája (már nem először) kiszökött a közterületre. A sértett a vádlott ökölütése következtében 4 hét alatt gyógyuló orrcsont törést szenvedett.

 

Ugyancsak a közterületen verte meg a sértettet egy horgászbottal 2019. augusztus 25-én Bodonyban az a férfi, aki a tettlegesség során nyolc napon túl gyógyuló zúzódásokat okozott a haragosának.

 

A mostohaanyját bántalmazta tarnabodi lakásukban egy 41 éves nő. Az elkövető kétszer is megütötte az asszonyt mielőtt kizavarta volna őt a házból. A sértett többek között csigolyatörést szenvedett, mely csak lassan, körülbelül 8-10 hét alatt gyógyult. A nővel szemben a Hevesi Járási Ügyészség emelt vádat súlyos testi sértés bűntette miatt.

 

Az utóbbi három ügyben az ügyészség főbüntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló