2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#bíróság #gyerekek #szexuális erőszak #családon belüli erőszak

Patkányok, éhezés, szexuális erőszak – Pokollá tette gyermekeik életét egy Heves megyei pár

Székely Zoárd 2021.12.08. 08:54

Több bűncselekménnyel vádolja őket a bíróság.

Egy jelenleg is letartóztatásban lévő, 30 év körüli párral szemben emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség, akik az egyik hevesi városban a gyermekeik sérelmére folyamatosan súlyos bűncselekményeket követtek el.

Elhanyagolták gyerekeiket, ápolatlanok voltak, a gyerekek gyakran éheztek, valamint a legidősebb lányt nevelőapja szexuálisan is többször molesztálta.

A család egy négy szobás házban élt, ahol az öt, 2-12 év közötti gyermekük – négy kislány és egy kisfiú – rendkívül elhanyagolt körülmények között nevelkedett.

A lepusztult, koszos épületben patkányok tanyáztak, a vezetékek kilógtak a falból, az ingatlanban nem volt sem fűtés, sem vezetékes víz.

Az itt élők egyetlen szobában húzták meg magukat, ahol közös ágyban aludtak.

Az élelmiszert a ruhásszekrényben tárolták és azt a gyerekek – tányérok híján – üres tejfölös dobozokból ették. Az udvart szemét, derékig érő gaz, valamint emberi-, és kutyaürülék borította.

A szülők azonban nem csak az otthonukat hanyagolták el ilyen mértékben, hanem gyermekeik nevelésére sem fordítottak szinte semmilyen figyelmet.

A kicsik ápolatlanok voltak, gyakran éheztek, testileg lesoványodtak, emellett mentális egészségük, szellemi fejlődésük sem volt biztosított, így a kommunikációjuk és szociális szintjük messze elmaradt a kortársaikétól.

A vádlottak rendszeresen bántalmazták is a kiskorú sértetteket, akiknek szeme láttára sokszor egymással is agresszívan viselkedtek – számolt be az esetről közleményében a Heves Megyei Főügyészség.

 

Ezen a helyzeten a helyi családsegítő szolgálat és a gyermekorvos is próbált segíteni, de miután nem jártak sikerrel, 2019-ben a gyerekek nevelésbe vételére került sor.

 

A gyámhatóság hivatásos gyámot jelölt ki, és szünetelni rendelte a vádlottak szülői felügyeleti jogát.

Ezt megelőzően, a nő előző kapcsolatából született, legidősebb kislányt – akit csecsemőkorától nevelt – a férfi szexuálisan is többször molesztálta, vele pornófilmeket nézetett, miközben nemi aktusokra kényszerítette őt.

A Heves Megyei Főügyészség az apát emiatt tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja amellett, hogy mindkét szülővel szemben öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is vádat emelt. Vádiratában a vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben főbüntetésül 13 és fél évi, míg a nővel szemben 3 évi szabadságvesztést szabjon ki, egyben szüntesse meg mindkettőjük szülői felügyeleti jogát valamennyi gyermek vonatkozásában.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló