2022. december 3., Ferenc Olívia

Riasztó

#betörő #nógrád megye #reszkessetek betörők #vizslás

Öt évet kaphat a vizslási betörő, aki kést szorított egy 92 éves bácsi nyakához, de ő a sétabotjával elzavarta

Kovács Dávid 2022.04.22. 10:01

Az idős férfi arra ébredt, hogy elemlámpával világítanak a szemébe, de ő azt hitte, csak a felesége járkál a szobában. Nem ő volt. A betörő kést szorította a torkához, de ő felkapta a botját, és elüldözte a férfit, aki ellen most vádat emeltek.

"Pénzt! Pénzt! Pénzt" – mondta a betörő annak az idős férfinak az elmondása alapján, akinek korábban betört az otthonába, majd kést szorított a nyakához a Nógrád megyei Vizsláson 2021 januárjában.

 

Az 92 éves férfi a Tényeknek elmondta: az egyik éjszaka közepén arra riadt, hogy valaki van a hálószobában és elemlámpával világít a szemébe. Mint kiderült, az illetéktelen behatoló a bejárati ajtó üvegét betörve, majd azon benyúlva nyitotta ki magának az ajtót.

 

A bácsinak először meg sem fordult a fejében, hogy betörő van náluk, először azt hitte, a felesége sertepertél a szobában. Még meg is szólította:

Azt hittem, hogy az asszonykám! Mondom: mit akarsz?! Hangosan, mert nagyot hall szegénykém. Oszt azt mondja: pénzt, pénzt, pénzt! Érted? Pénzt! De ilyen csúnyán mondta: pénzt, pénzt, pénzt.

– mesélte a stábnak.

 

A nyugdíjas férfi hiába mondta, hogy nincs pénze, a betörő rátámadt, kést szorított a torkához, és továbbra is pénzt követelt.

A bácsi azonban nem hagyta magát: felmarkolta az ágy mellett álló botját, amivel többször a betörő kezére csapott, így sikerült elüldöznie a betörőt. "Kezire üttem, ide, kettőt vagy hármat. Ki akartam ütni a kést a kezibül. A kezire üttem, oszt az elszaladt!" – magyarázta a bácsi a kamerának.

Miután a betörő elmenekült a helyszínről, a rendőrök néhány órával később elfogták, majd letartóztatták. A 66 éves férfi ellen most minősített rablás kísérlete miatt vádat emeltek. Ha az előkészítő ülésen beismeri tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, öt év börtönt kaphat.

 

Mint kiderült, a betörő jól ismerte az idős házaspárt, a rablás előtti nap is kapcsolatban voltak, többször segített a ház körül, gyakran kávézni és beszélgetni is behívták a házba.

 

A Tények riportját itt lehet megnézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló