2024. május 24., Eszter Eliza

Riasztó

#heves megye #bíróság #fenyegetés #fegyver

Összesározták a munkások az autóját, agyonlövéssel fenyegette őket egy tarnazsadányi férfi

Székely Zoárd 2021.11.12. 08:57

Elgurult a gyógyszer.

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy 35 éves tarnazsadányi férfi ellen, aki agyonlövéssel fenyegetett egy egész útépítő brigádot.

 

A vádlott 2021. április 23-án délelőtt már sokadjára hajtott be a forgalomirányító lámpa tilos jelzése ellenére Tarnamérán a fő útnak arra a szakaszára, ami csatornaépítés miatt váltakozó irányból le volt zárva. Ezúttal azonban rosszul járt, mert az egyik munkagép árokásás közben figyelmetlenül sarat fröccsentett a járművére.

 

Ebből szóváltás alakult ki közte és a területen dolgozók között, melynek során a férfi követelte, hogy mossák le az autót. Mivel erre senki sem volt hajlandó, dühödten távozott, de rövid idő múlva – ezúttal is a piros jelzésen áthajtva – egy másik márkás gépkocsival ismét megjelent a helyszínen és ordítva követelte, hogy mondják meg neki, ki jelentette őt be a rendőrségen az előzőleg tanúsított magatartása miatt.

A munkások a kérdést válasz nélkül hagyták, mire a vádlott az anyósülésről felkapott egy nagyon is pisztolynak látszó tárgyat, melyet felhúzott, miközben azzal fenyegetőzött, hogy minden körülötte állót agyon fog lőni.

Amikor a járműforgalom a lámpa zöld jelzésére megindult mögötte, az elkövető gázt adott és kiviharzott az utcából.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki a terhelttel szemben. A maroklőfegyvernek látszó tárgyat a nyomozás során nem sikerült megtalálni és lefoglalni.

 

A Büntető Törvénykönyv értelmében a közérdekű munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke negyvennyolc, legnagyobb mértéke háromszáztizenkét óra. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében -, díjazás nélkül köteles végezni. Amennyiben ezt nem teszi, úgy a büntetését a bíróság szabadságvesztésre változtatja át.

 

 

Címlapfotó: Pexels

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló