2021. május 6., Ivett Frida

Riasztó

#lopás #hatvan #burgonya #kerecsend

Ősi módszerek Heves megyében: krumplirablás Hatvanban, kövekkel betört autóüveg Kerecsenden

2021.04.28. 09:00

Pár kiló burgonya, egy baseballsapka és egy GPS is óriási zsákmány lehet egyeseknek.

Lopási ügyeket foglalt össze az ügyészség Heves megyéből, amelyek ugyan nem képviseltek túlzottan nagy értéket, de a sértetteknek jelentős károkat okoztak.

 

Szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 20 éves fiatalemberrel szemben, aki idén januárban a kerecsendi általános iskola előtt tört fel egy parkoló személygépkocsit. A vádlott kövekkel dobálta a lezárt járművet, többek között annak jobb oldali ablakát is, ami megrepedt. Ezt látva az elkövető kézzel kiütötte a sérült üveget, bemászott az utastérbe és onnan eltulajdonított egy GPS készüléket, egy pendrive-ot, valamint egy baseball sapkát, összesen 15.000 Ft értékben. A műszaki cikkeket a tolvaj később áron alul értékesítette, míg a sapkát eldobta.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki az elkövetővel szemben.

Egy 22 éves maglódi férfit azzal vádol az ügyészség, hogy szakavatott módszerrel több betörést is végrehajtott Egerben. A vád szerint az elkövető 2019. június 5-én egy társasház egyik kilencedik emeleti lakásába hatolt be erőszakkal, a hengerzár rendeltetés ellenes kinyitása útján, majd az ingatlanból ékszereket és készpénzt tulajdonított el közel 200.000 Ft értékben. A vádlott nem sokkal később az előzőleg alkalmazott módszerrel betört egy másik társasházi lakásba is, ahonnan 70.000 Ft készpénzt vitt magával.

A büntetlen előéletű terhelttel szemben az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, emellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta azt is, hogy a bíróság mindkét sértett vonatkozásában kötelezze őt kártérítésre.

 

A Hatvani Járási Ügyészség két férfival szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett burgonyalopás miatt emelt vádat. A tolvajok 2020. október 22-én éjjel jelentek meg gépkocsival egy hatvani nagyáruház közelében található zöldséges bódénál azért, hogy oda betörjenek. A vádlottak megbontották a fából készült építmény hátsó falát, majd a jogtalan eltulajdonítás szándékával kivittek onnan 34.000 Ft értékben tizenhét zsák burgonyát, amit a közelben várakozó autójukba pakoltak, de elvinni már nem tudtak, mert a helyszínre érkező sértett tetten érte őket. A menekülő vádlottakat a rendőrség hamarosan elfogta.

A járási ügyészség a már büntetett I. rendű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést, büntetlen előéletű társa esetében pedig pénzbüntetést indítványozott.

krumpli az autó előtt_logo

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló