2024. június 23., Zoltán

Riasztó

#ügyészség #tisza #kékfény #riasztó #halász

Orvhalászokra csaptak le a hatóságok, elzárásra és jóvátételi munkára számíthatnak

Nagy Donát 2021.12.16. 10:47

A felszerelésük is elúszik.

A Hevesi Járási Ügyészség a napokban három tiszabői lakossal szemben emelt vádat orvhalászat vétsége miatt, amit hármójuk tettesként, egyikük pedig bűnsegédként követett el, írják közleményben.

 

Azt írják, hogy a férfiak idén november 14-én délután Pély külterületén, a Tisza folyó jobb partján a Patkós holtágnál tiltott módon, úgynevezett gereblyéző horgászmódszerrel összesen 23 darab 37,09 kg súlyú különféle fajtájú halat fogtak ki a folyóból. Hárman a szerelékeket kezelték egy csónakban, negyedik – fiatalabb – társuk pedig a partról figyelt azért, hogy a többiek zavartalanul folytathassák a tevékenységüket.

A kifogott halakat az orvhalászok már a zsákjaikba pakolták amikor a rendőrjárőr tetten érte őket.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a megkívánt feltételek fennállása esetén a bíróság az előkészítő ülésén az I. rendű, büntetett előéletű terhelttel szemben 90 nap elzárást szabjon ki, míg a többiek esetében jóvátételi munka intézkedést alkalmazzon, és kobozza el az orvhalászathoz használt eszközeiket is.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló